Διεθνής Τύπος: Πρόβλεψη για έκρηξη πληθωρισμού στη Βρετανία – Ένταση στο Πακιστάν για τον πρώην πρωθυπουργό

Διεθνής Τύπος: Πρόβλεψη για έκρηξη πληθωρισμού στη Βρετανία – Ένταση στο Πακιστάν για τον πρώην πρωθυπουργό

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O αυξανόμενος πληθωρισμός προβλέπεται να φτάσει το 18%». Η επενδυτική τράπεζα Citi προειδοποιεί ότι οι τιμές θα αυξηθούν το επόμενο έτος με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί για πέντε δεκαετίες. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η Τρας έκοψε εκατομμύρια από υπηρεσίες που κρατούσαν τα λύματα εκτός βρετανικών παραλιών». Το σχέδιο αποτελεσματικότητας οδήγησε στην ύπαρξη περισσότερων λυμάτων στους ποταμούς της χώρας, λένε περιβαλλοντικές ομάδες. Στον Independent διαβάζουμε: «Προειδοποίηση ότι ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί στο 18% τον επόμενο χρόνο». Η πρόβλεψη δείχνει ότι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη αύξηση τιμών εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα χρήματα στους υποδοχείς προσφύγων ‘πρέπει να διπλασιαστούν’». Οι υπουργοί κάνουν έκκληση για αύξηση της επιδότησης στις οικογένειες που φιλοξενούν ουκρανούς πρόσφυγες καθώς φοβούνται ότι πολλοί θα σταματήσουν να συμμετέχουν στο σχέδιο φιλοξενίας αφού οι λογαριασμοί έχουν ακριβύνει.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η ένταση αυξάνεται στο Πακιστάν για την τύχη του πρώην ηγέτη Χαν». Οι υποστηρικτές του Ιμράν Χαν, του πρωθυπουργού που ωθήθηκε σε παραίτηση τον Απρίλιο, βγαίνουν στους δρόμους μετά την απειλή των αρχών ότι θα τον συλλάβουν με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Τραμπ πήρε 300 έγγραφα τα οποία ήταν απόρρητα». Ο όγκος των εγγράφων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους αξιωματούχους των ΗΠΑ, ενώ η έρευνα για την εισβολή της αστυνομίας στο εξοχικό του πρώην προέδρου συνεχίζεται. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο πληθωρισμός στη Βρετανία προβλέπεται να φτάσει στο 18% καθώς οι τιμές αερίου απογειώνονται». Η πρόβλεψη κάνει τη Βρετανία να ξεπεράσει τα υπόλοιπα αναπτυγμένα κράτη ενώ η πίεση αυξάνεται για τους Συντηρητικούς υποψηφίους για την πρωθυπουργία. Τέλος η Washington Post: «Μία στις τρεις γυναίκες έχουν ουσιαστικά χάσει την πρόσβαση στις αμβλώσεις». Περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμοί αναμένονται αφού δυο μήνες μετά την ανατροπή της απόφασης Roe ήταν αρκετοί για ραγδαίες αλλαγές.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Καναδάς και η Γερμανία θέλουν να εντείνουν την ενεργειακή συνεργασία». O πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντώ υπογραμμίζει: «Ελέγξτε όλες τις επιλογές». Παράλληλα, έτοιμες είναι οι υπογραφές για τη συμφωνία υδρογόνου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για δολοφονία». Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ουκρανικές «ειδικές υπηρεσίες» δολοφόνησαν την Ντάρια Ντούγκινα, υποστηρικτή του Πούτιν. Τέλος, η Die Welt: «Υπάρχει κίνδυνος περικοπών στις υπηρεσίες στους δήμους». Κρίση φυσικού αερίου: Οι δήμοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου – λιγότερες προσφορές για τους πολίτες, χαμηλότερες επενδύσεις, υψηλότερα χρέη.  

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Στις λίστες των κομμάτων θυσιάζεται η κοινωνία των πολιτών». Οι πολιτικοί μονοπωλούν τις θέσεις στις λίστες για τις εκλογές. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Επίθεση Μελόνι στα δικαιώματα». Η ανάρτηση της ακροδεξιάς πολιτικού που έδειχνε ένα βιασμό προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η κυβέρνηση στον πόλεμο των λογαριασμών». Η τιμή του αερίου φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ ενώ η κυβέρνηση αναζητά τους πόρους για περισσότερες εκπτώσεις φόρου. Τέλος, η Corriere della Sera: «Κλείνουν οι λίστες, οι μάχες με τον ηγέτη και η οργή των αποκλεισμένων». Σύγκρουση μεταξύ Πέντε Αστέρων και Δημοκρατικού κόμματος ενώ ο Λέττα επιτίθεται στη Μελόνι για το βίντεο με το βιασμό. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μακρόν, ο βασιλιάς της νεοφιλελεύθερης ανακύκλωσης». Ο γάλλος πρόεδρος δεν έχει κανένα ενδοιασμό να εισαγάγει οικονομικά μοντέλα από τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία ή τον Καναδά, με σκοπό να δικαιολογήσει τις πιο οπισθοδρομικές μεταρρυθμίσεις. Στη Libération διαβάζουμε: «Ανδρική αντισύλληψη: Σταματήστε να χρυσώνετε το χάπι!». Η εφημερίδα κάνει έκκληση στις αρχές να αναπτύξουν ένα χάπι ώστε η αντισύλληψη να μην είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ουκρανία: το φάντασμα ενός πολέμου αντεκδίκησης». Μετά από έξι μήνες σύγκρουσης, ο στρατός του Κιέβου συνεχίζει να αντιστέκεται τις επιθέσεις της Μόσχας, ο στρατός της οποίας έχει καταλάβει σχεδόν το 20% του ουκρανικού εδάφους. Τέλος, η Le Figaro: «Υπό την πίεση της Ρωσίας, η Γερμανία φοβάται ένα χειμώνα ελλείψεων». Το Κρεμλίνο βλέπει στο Βερολίνο τον πιο αδύναμο κρίκο της Ευρώπης, τον οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί για να εκτροχιάσει τη ‘δυτική’ λύση στο ουκρανικό.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H Ρωσία κατηγορεί το Κίεβο για τη δολοφονία της κόρης του ιδεολόγου του Πούτιν». Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι η επίθεση είναι έργο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών. Η δράστις της επίθεσης, σύμφωνα με τη Μόσχα, είναι μια γυναίκα που διέφυγε μαζί με την κόρη της στην Εσθονία. Και η El Mundo: «H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσιονομικής Υπευθυνότητας βλέπει μια μείωση του ΑΕΠ στο τέλος του καλοκαιριού εξαιτίας ενός κακού Ιουλίου». Η υπηρεσία υπολογίζει στο μοντέλο της μια μείωση της οικονομίας κατά 0,2% για το τρίτο τρίμηνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter