Διεθνής Τύπος: «Ρεκόρ δολοφονιών από την αστυνομία στις ΗΠΑ το 2023 – Διπλός συναγερμός στη Βρετανία για Κάρολο και Κέιτ»

Διεθνής Τύπος: «Ρεκόρ δολοφονιών από την αστυνομία στις ΗΠΑ το 2023 – Διπλός συναγερμός στη Βρετανία για Κάρολο και Κέιτ»

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «H Ρασιντά Ντατί ξεκινά τη μάχη των δημοτικών εκλογών στο Παρίσι». Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στην πρωτεύουσα λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επιστροφή της στην κυβέρνηση, η νέα υπουργός Πολιτισμού ξεκίνησε την εκστρατεία της για το 2026.
Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ο Γκάμπριελ Ατάλ, πρωθυπουργός στη σκιά του Εμανουέλ Μακρόν». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης, ο Μακρόν έδωσε το όραμά του για τη νέα πενταετή θητεία που επιθυμεί να εξασφαλίσει. Το πλάνο του μοιάζει να αφήνει ελάχιστο χώρο για τα πρώτα βήματα του νέου πρωθυπουργού.
Στη Liberation διαβάζουμε: «Δημογραφικός επανεξοπλισμός των παιδιών της “Μακρονίας”». Ο Μακρόν παρότρυνε τους Γάλλους για «αναβίωση του ποσοστού γεννήσεων» και ανέπτυξε το σχέδιό του για την υπογονιμότητα. Όμως, δεν έδωσε κάποια λύση για τη διευκόλυνση της υποδοχής ενός νεογέννητου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Σημείο ανεφοδιασμού καυσίμων για τους διακινητές ναρκωτικών τα νησιά Γκαλαπάγκος». Το διάσημο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εμπλέκεται στο αναπτυσσόμενο εμπόριο κοκαΐνης που τροφοδοτεί τη βία στο Εκουαδόρ. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τα παιδιά του πολέμου ψάχνουν καταφύγιο στη Γάζα». Παιδιά των Παλαιστινίων βρήκαν ένα προσωρινό σπίτι μέσα στα ερείπια σπιτιού που καταστράφηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Στη USA Today αναφέρεται: «Το περασμένο έτος, η αστυνομία σκότωσε τους περισσότερους ανθρώπους από 2013». Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε σε νέο ρεκόρ το 2023, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το νομοσχέδιο της Ρουάντα του Ρίσι Σούνακ πέρασε με 320 ψήφους, καθώς η εξέγερση των Τόρις υποχωρεί». Ο Rishi Sunak επέζησε μιας επιζήμιας διαμάχης σχετικά με το νομοσχέδιο του για τη Ρουάντα.
Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον». Διπλός συναγερμός στη Βρετανία, καθώς το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η μελλοντική βασίλισσα θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Ο βασιλιάς Κάρολος εισήχθη στο νοσοκομείο για θεραπεία λόγω διογκωμένου προστάτη και η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η Τεχεράνη παραδέχεται έμμεσα τη συμμετοχή της στην επίθεση της Χαμάς». Η κυβέρνηση του Ιράν τροφοδοτεί τις υποψίες της Δύσης ότι η χώρα δεν ήταν αμέτοχη στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς τον Οκτώβριο του 2023.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Αγωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο, χειρουργήθηκε η Κέιτ και τώρα έχει σειρά ο βασιλιάς Κάρολος». Χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για την πριγκίπισσα και την επόμενη εβδομάδα χειρουργείο στον προστάτη για τον βασιλιά. 

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ο Σάντσεθ ζητά από τους επιχειρηματίες στο Νταβός να υπερασπιστούν τη δημοκρατία». Ο Ισπανός πρόεδρος εναντιώθηκε στη νεοφιλελεύθερη ομιλία του Αργεντινού Χαβιέ Μιλέι στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός..

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter