Διεθνής Τύπος: Ρήγμα στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής – Αποκαλυπτικά τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι

Διεθνής Τύπος: Ρήγμα στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής – Αποκαλυπτικά τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το σερί ηττών του Μακάρθυ μεγαλώνει παρά τις υποχωρήσεις στους επιφυλακτικούς». Ο Κέβιν Μακάρθυ πρόσφερε καινούριες υποσχέσεις στους συντηρητικούς βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, χωρίς όμως επιτυχία αφού για τρίτη μέρα δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Καμία συμφωνία στην τρίτη μέρα καθώς ο Μακάρθυ δοκιμάζει τις υποχωρήσεις». Το ρήγμα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα δίνει σήμα για ένα ταραχώδες μέλλον στη Βουλή, στην οποία διατηρεί ισχνή πλειοψηφία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H επιβολή τιμωριών στα αμερικανικά κρυπτονομίσματα αυξάνεται καθώς η αποτυχία εξαπλώνεται από την κατάρρευση του FTX». Ο ιδρυτής της Celsius δέχεται κατηγορίες για απάτη, η μετοχή της Silvergate κάνουν βουτιά 40% ενώ η συμφωνία ανάμεσα σε Binance και Voyager δεν γίνεται δεκτή. Τέλος η Washington Post: «Σημάδια συμφωνίας αναδύονται στη μάχη για τον πρόεδρο της Βουλής». Ο Μακάρθυ υφίσταται την 11η χαμένη ψηφοφορία, ενώ οι υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής κάνει ορισμένους επιφυλακτικούς να αμφιταλαντεύονται.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Χάρρυ λέει τα μυστικά του στα σοκαριστικά απομνημονεύματα». Αποκαλεί τον Ουίλιαμ εχθρό του και ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τα σωματεία επιτίθενται στο σχέδιο του πρωθυπουργού για απόλυση των εργαζομένων που θα σπάνε τους κανόνες της απεργίας». Το σχέδιο για ‘ελάχιστο επίπεδο υπηρεσίας’ του Σούνακ μπορεί να οδηγήσει τα σωματεία να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη. Στον Independent διαβάζουμε: «Μου επιτέθηκε σωματικά ο Ουίλιαμ, ισχυρίζεται ο Χάρρυ». Τα απομνημονεύματα του Χάρρυ κατηγορεί τον διάδοχο για επίθεση σε μια διένεξη σχετικά με τη Μέγκαν. Τέλος, η Daily Telegraph: «’Σε παρακαλώ μην παντρευτείς την Καμίλα’». Ο Χάρρυ αποκαλύπτει την έκκληση που έκανε με τον αδερφό του στον πατέρα τους και περιγράφει τη σύγκρουση με τον Ουίλιαμ, τον οποίον θεωρεί νέμεση.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Γερμανία θέλει να παραδώσει άρματα μάχης τύπου Marder στην Ουκρανία». Η Γαλλία στέλνει αναγνωριστικά άρματα μάχης AMX-10RC. Το FDP απαιτεί γερμανικό ηγετικό ρόλο. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Διχασμένο κόμμα, διχασμένη χώρα». Δύο χρόνια μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, γίνεται φανερό ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι σχεδόν ανίκανοι για κοινοβουλευτική συνεργασία – ούτε καν με το δικό τους κόμμα. Τέλος, η Die Welt: «Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Λάμπρεχτ για την Μπούντεσβερ». Η υπουργός Άμυνας ανακοινώνει 200 μέτρα ως «προοίμιο της αλλαγής».

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η εκεχειρία της διχόνοιας». Ο Πούτιν διέταξε την παύση πυρός για 36 ώρες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων της Ρωσίας. Ο Ζελένσκι λέει όχι και κάνει λόγο για κυνική παγίδα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Ένας Πάπας μόνος». Ο Φραγκίσκος αποχαιρετά τον προκάτοχό του, που θεωρείται ένας από τους λαμπρότερους διανοούμενους της θρησκείας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Στα χέρια του Πατρός». 50.000 πολίτες βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η Σοφία της Ισπανίας. Τέλος, η Corriere della Sera: «Το αντίο στον Βενέδικτο: Αγιοποίηση τώρα». Οι συγκινημένες ευχαριστίες του Πάπα. Ο Βενέδικτος θα ταφεί στο σημείο που ανήκε στον πάπα Ιωάννη Παύλο, κατά κόσμον Κάρολ Βοϊτίλα.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «2013, τρεις δολοφονίες Κούρδων: Το αβάσταχτο μυστικό του Κράτους». Πάνε δέκα χρόνια που σκοτώθηκαν τρεις ακτιβίστριες στο Παρίσι, όπου θα γίνει διαδήλωση το Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Οι δικαστές δεν έχουν πρόσβαση στους φακέλους των υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Οργή από τους φουρνάρηδες: Ό,τι και αν κοστίσει η κόρα». Αντιμέτωποι με μια έκρηξη στο κόστος ενέργειας και τις τιμές πρώτων υλών, ο κλάδος της παρασκευής άρτου κινητοποιείται για να αποτρέψει τα λουκέτα. Η κρίση αυτή ανησυχεί το Ελυζέ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το σχέδιο του Ντυπόν-Μορετί για την μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης». Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε την Πέμπτη τα 60 μέτρα που θα επηρεάσουν όλες τις πτυχές της λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Τέλος, η Le Figaro: «Η οργή αυξάνεται στους γενικούς ιατρούς». Αρκετές χιλιάδες ιατρών διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού για να διεκδικήσουν αυξήσεις λογικές για τις υπηρεσίες τους, οι οποίες επί του παρόντος κοστίζουν 25 ευρώ.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Ουκρανία δεν πιστεύει τη χριστουγεννιάτικη ανακωχή που ανακοίνωσε ο Πούτιν». Η Μόσχα κήρυξε ανακωχή 36 ωρών για τα Χριστούγεννα, μετά από έκκληση του πατριάρχη και του Ερντογάν. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ δεν προσφέρει όπλα μετά από κλήση του Ζελένσκι». «Η κύρια προσπάθεια θα είναι η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού», είπε ο ισπανός πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο Πούτιν κήρυξε παύση πυρός για 36 ώρες για τα Χριστούγεννα στη Ρωσία, τα οποία εορτάζονται -σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο- στις 7 Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter