Διεθνής Τύπος: Ρωσικά αντίποινα για τη γέφυρα της Κριμαίας – Το Βερολίνο αίρει το βέτο για έκδοση κοινού χρέους

Διεθνής Τύπος: Ρωσικά αντίποινα για τη γέφυρα της Κριμαίας – Το Βερολίνο αίρει το βέτο για έκδοση κοινού χρέους

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Ρωσία εξαπολύει μαζικά χτυπήματα». Η Μόσχα χτυπά πολιτικές υποδομές στο Κίεβο και άλλες πόλεις ως απάντηση στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ρωσία εξαπολύει ένα θανάσιμο μπαράζ εναντίον αμάχων». Η επίθεση έρχεται ως απάντηση στην έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ η κλιμάκωση δείχνει την πίεση που νιώθει ο Πούτιν. Στους Financial Times διαβάζουμε: «O Πούτιν ανταποδίδει για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας με επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία». Το Κίεβο, το Λβιβ και η Ζαπορίζια έγιναν στόχος επιθέσεων, με πολιτικές υποδομές να δέχονται τα πλήγματα. Τέλος η Washington Post: «Η Ρωσία χτυπά το Κίεβο και άλλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία». Ο Πούτιν κάνει αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς. Οι πύραυλοι έπεσαν σε ώρα αιχμής, σκοτώνοντας αμάχους.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η στρατηγική του τρόμου». Βροχή από πυραύλους με το φως του ήλιου στις ουκρανικές πόλεις. Στο Κίεβο, χτυπήθηκε ακόμα και παιδική χαρά. Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις αποτελούν απάντηση σε επίθεση στο έδαφος της Ρωσίας. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H μανία της Ρωσίας». Η βεντέτα της Μόσχας: εκτοξεύτηκαν 83 πύραυλοι στην Ουκρανία, ενώ χτυπήθηκε και το Κίεβο. Ο απολογισμός είναι έντεκα νεκροί και 89 τραυματίες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Αέριο, η ΕΕ προς το κοινό χρέος». Το Βερολίνο αίρει το βέτο για το ταμείο στήριξης απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Τέλος, η Corriere della Sera: «Η κόλαση του Πούτιν: πύραυλοι και τρόμος». Βόμβες σε όλη την Ιταλία, νεκροί στο Κίεβο. Παράλληλα, ο Μπάιντεν θέλει να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Νοσοκόμα του NHS σε αναστολή για τη δολοφονία επτά μωρών». Η ‘δηλητηριάστρια’ παρακολουθούσε τις οικογένειες των θυμάτων διαδικτυακά, σύμφωνα με το δικαστήριο. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Ζελένσκι παρακαλά για περισσότερη βοήθεια ώστε να πολεμήσει ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσίας». Η Ουκρανία αντιμετωπίζει πρωτοφανείς αλλαγές στη φύση του πολέμου, λέει ο Μακρόν καθώς οι πύραυλοι των Ρώσων πλήττουν πολιτικούς στόχους. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι περικοπές φόρων θα επιφέρουν ‘ζημιά £60 δισ. στις δημόσιες υπηρεσίες’». Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών προειδοποιεί ότι οι δραστικές μειώσεις στις δαπάνες θα επιφέρουν οδυνηρή λιτότητα. Τέλος, η Daily Telegraph: «Νοσοκόμα χρησιμοποιούσε ινσουλίνη για να σκοτώνει βρέφη, απεφάνθη δίκη». Εργαζόμενη σε μαιευτήριο κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 7 μωρά.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το κράτος θα επιδοτεί τις αγορές φυσικού αερίου από τον Δεκέμβριο».. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων παρέχει βοήθεια 96 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε ένα μοντέλο δύο σταδίων. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Οι πελάτες φυσικού αερίου μπορούν να ελπίζουν σε βοήθεια». Μια ομοσπονδιακή επιτροπή προτείνει ελάφρυνση σε δύο βήματα προκειμένου να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών. Ο συνασπισμός θέλει να αρχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν όμως προβλήματα. Τέλος, η Die Welt: «Το Κρεμλίνο απειλεί με περαιτέρω επιθέσεις σε πόλεις». Θάνατοι και τραυματισμοί σε επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία. 

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Δεν θέλουν να πεθάνουν για τον Πούτιν». Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία και έχουν φύγει από τη χώρα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μερική επιστράτευση. Η εφημερίδα συναντά ορισμένους από αυτούς στη Γεωργία. Στη Libération διαβάζουμε: «Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: Η στρατηγική του τρόμου». Δυο μέρες μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, το Κίεβο και άλλες πόλεις ξύπνησαν από τις βόμβες, τη Δευτέρα. Ένα ακόμα βήμα για τη φονική μανία του Πούτιν, γράφει η εφημερίδα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μπαράζ ρωσικών χτυπημάτων στην Ουκρανία». Η Ρωσία τη Δευτέρα το πρωί έπληξε πολλές ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας, Κιέβου, που είχε να δεχθεί επίθεση από τον Ιούνιο. Τέλος, η Le Figaro: «Ο Πούτιν παίρνει εκδίκηση από τις ουκρανικές πόλεις». Δυο μέρες μετά την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία, η Ρωσία εξαπέλυσε μια βροχή πυραύλων σε όλη την Ουκρανία, με πολλούς άμαχους νεκρούς και πολλές ζημιές σε πολιτικές υποδομές.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H εκδικητικότητα του Πούτιν εξαπολύεται στις πόλεις της Ουκρανίας». Η Ρωσία απαντά στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας με πυραύλους κατά αμάχων. Και η El Mundo: «Ο Πούτιν εκδικείται επιτιθέμενος με πυραύλους στην καρδιά της Ουκρανίας». Βομβάρδισε το Κίεβο και δεκάδες πόλεις για να διώξει τον τρόμο από την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, ενώ υπόσχεται «πιο σκληρές απαντήσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter