Διεθνής Τύπος: «Σε κίνδυνο πάνω από τριάντα πρόωρα βρέφη που γεννήθηκαν στη Γάζα»

Διεθνής Τύπος: «Σε κίνδυνο πάνω από τριάντα πρόωρα βρέφη που γεννήθηκαν στη Γάζα»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, παίρνει τη σκυτάλη στη μάχη της αντιπολίτευσης εναντίον του Πούτιν». Η σορός του επικριτή του Κρεμλίνου δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην οικογένειά του. Στη Liberation διαβάζουμε: «Έκκληση από τον Τζούλιαν Ασάνζ “στη σημαντικότερη υπόθεση ελευθερίας του Τύπου στον κόσμο”». Από αυτήν την Τρίτη, το Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζει το τελευταίο αίτημα έφεσης του ιδρυτή των WikiLeaks – που κρατείται για σχεδόν πέντε χρόνια – κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεκδικεί μια δεύτερη θητεία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Μετά το θάνατο του Ναβάλνι, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο Βερολίνο». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάλεσε τη Ρωσία να διευκρινίσει πλήρως τις συνθήκες του θανάτου του Ναβάλνι στη φυλακή.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Αυτά τα νεογέννητα διασώθηκαν στη Γάζα. Τι μέλλον τους περιμένει;». Σε κίνδυνο πάνω από τριάντα πρόωρα βρέφη που γεννήθηκαν στη Γάζα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι ηγέτες της τεχνολογίας που έφυγαν από το Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα επιστρέφουν». Ιδρυτές και επενδυτές στον τομέα της τεχνολογίας που μετακόμισαν στο Μαϊάμι, επιστρέφουν στο Σαν Φρανσίσκο εν μέσω και της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «”Σταθείτε στο πλευρό μου”. Η Γιούλια Ναβάλναγια ορκίζεται να συνεχίσει τη μάχη του συζύγου της». Η σύζυγος του πολιτικού αντιφρονούντα κατηγορεί τον Πούτιν για τη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο εγκέφαλος των ανδρών και των γυναικών λειτουργεί διαφορετικά, σύμφωνα με νέα επιστημονική ανακάλυψη». Οι ακαδημαϊκοί έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η κοινωνία και όχι η βιολογία είναι αυτή που επηρεάζει την απόκλιση.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «”Τον δηλητηρίασαν”». Θυμωμένη και πιο αποφασισμένη από ποτέ η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «”Θα συνεχίσω τη δουλειά του συζύγου μου”, λέει η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι.». Η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου κατηγορεί τον Πούτιν για τον θάνατό του στη φυλακή και προτρέπει τους οπαδούς του να ενωθούν και να εκφράσουν την «οργή» τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter