Διεθνής Τύπος: «Καμπανάκι» για την ελευθερία του Τύπου και στη Γαλλία του Μακρόν – Έξαλλος με τις δικαστικές αρχές ο Τραμπ

Διεθνής Τύπος: «Καμπανάκι» για την ελευθερία του Τύπου και στη Γαλλία του Μακρόν – Έξαλλος με τις δικαστικές αρχές ο Τραμπ

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Τύπος: Η πληροφορία σε κίνδυνο». Η ελευθερία του Τύπου υποχωρεί, προειδοποιούν δημοσιογράφοι, πολιτικοί και προσωπικότητες. Στη Libération διαβάζουμε: «η προστασία των πληροφοριών είναι επείγουσα! ». Βάναυσες εξαγορές, μυστικότητα πηγών, ψεύτικες ειδήσεις… Το μεγάλο έργο που υποσχέθηκε ο Μακρόν ανοίγει σε μια εποχή που η ελευθερία του Τύπου φαίνεται να κινδυνεύει ιδιαίτερα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Τεχνητή νοημοσύνη: η συζήτηση γίνεται πολιτική». Οι οπαδοί του Μακρόν παρουσιάζουν την τεχνολογία σαν μια ευκαιρία και την κάνουν θέμα διαχωρισμού από την ακροδεξιά. Τέλος, η Le Figaro: «Οι τιμές των ακινήτων συνεχίζουν να αυξάνονται». Η μεγάλη αύξηση των επιτοκίων έχει προκαλέσει καθίζηση των συναλλαγών.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Τραμπ βγάζει καπνούς καθώς η δίκη για απάτη ξεκινά μια νέα φάση νομικών κινδύνων». Η υπόθεση μπορεί να κάνει την επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρώην προέδρου να καταρρεύσει. Τέλος στους Financial Times διαβάζουμε: «Η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επιρροή της Κίνας». Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είναι αισιόδοξη για την αλλαγή, εκτιμά η εφημερίδα. Η προσπάθεια για εύρεση νέων κονδυλίων συνεχίζεται ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται να θέσουν βέτο για την επέκταση των δικαιωμάτων. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Πάπας υποστηρίζει την ευλογία των γάμων ομοφύλων ζευγαριών». Ο Φραγκίσκος κάνει ένα ακόμα βήμα μακριά από την παραδοσιακή δυσανεξία της Καθολικής Εκκλησίας προς την ομοφυλοφιλία, εκτιμά η εφημερίδα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Σούνακ κατηγορείται ότι ‘ακυρώνει το μέλλον’ με την υποχώρηση στον HS2». Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την ακύρωση της κατασκευής του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας προς το Μάντσεστερ, πράγμα που δυσαρεστεί τους τοπικούς κομματάρχες, εν μέσω συνεδρίου των Τόρις στην πόλη. Τέλος, η Daily Telegraph: «Οι τρανς γυναίκες θα αποκλείονται από τις πτέρυγες γυναικών». Ο υπουργός Υγείας, Στιβ Μπάρκλεϊ, θα δώσει στους ασθενείς το δικαίωμα στη θεραπεία μόνο δίπλα σε άτομα του ίδιου βιολογικού φύλου.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Οι επιστήμονες που έσωσαν τον κόσμο». Το Νόμπελ Ιατρικής στους Καρίκο-Βάισμαν για την εργασία τους πάνω στα εμβόλια για τον κορονοϊό. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Κέντρα κράτησης, η Μελόνι κόντρα στους δικαστές». To παλάτι Κίτζι τηρεί σκληρή στάση απέναντι στους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους τέσσερις μετανάστες στο Πότσαλο. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η σύνταξη στις γυναίκες στα 64 έτη». Η κυβέρνηση εργάζεται σε μια περαιτέρω αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών για να προβλέψει την έξοδο των εργαζομένων. Τέλος, η Corriere della Sera: «Συμφωνία με το Βερολίνο για τις αφίξεις μεταναστών». Επαφές μετά την κόντρα με τη Γερμανία σχετικά με τις ΜΚΟ. Ο Σόιμπλε προτρέπει στην επανεξέταση των επιδομάτων προς τους μετανάστες από την ΕΕ.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το καμένο νυχτερινό κέντρο είχε εντολή να κλείσει από το 2022». Το κέντρο είχε ζητήσει άδεια να χωρίσει τις εγκαταστάσεις στα δύο και έλαβε αρνητική απάντηση από τις αρχές. Μόνο 5 από τους 13 νεκρούς στο περιστατικό έχουν ταυτοποιηθεί. Και η El Mundo: «Η Fonda δεν είχε άδεια μετά από μια εντολή για κλείσιμο που δεν εκτελέστηκε το 2022». Οι αρχές πιστεύουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη βιομηχανική στέγη του κέντρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter