Διεθνής Τύπος: Σφαγή στο Κφαρ Αζά – «Ο κόσμος με την πλάτη στον τοίχο»

Διεθνής Τύπος: Σφαγή στο Κφαρ Αζά – «Ο κόσμος με την πλάτη στον τοίχο»

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ο κόσμος με την πλάτη στον τοίχο». Η διπλωματία πρέπει να δράσει για να σταματήσει το αιματοκύλισμα στη Γάζα. Η ισραηλινή κυβέρνηση υπόσχεται έναν «μακρύ πόλεμο» σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς. Στη Libération διαβάζουμε: «Όμηροι της Χαμάς, μια οικογένεια μεταξύ άλλων». Η εφημερίδα έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες από οικείους ατόμων που έχουν απαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Μετά τον τρόμο, η απάντηση του Ισραήλ». Ενώ κινητοποιούνται οι έφεδροι και η Γάζα αποκλείεται εντελώς από παροχές ρεύματος και νερού, ο Νετανιάχου ετοιμάζει την ισραηλινή κοινή γνώμη για μια μακρά και αιματηρή σύγκρουση. Τέλος, η Le Figaro: «Οι ισραηλινοί όμηροι στο επίκεντρο του πολέμου». Δεκάδες στρατιώτες και άμαχοι έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, που σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει σαν ανθρώπινες ασπίδες ή σαν διαπραγματευτικό χαρτί.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ΕΕ φοβάται ότι η Χαμάς θα ενισχυθεί εάν δεν σταματήσει η οικονομική βοήθεια». Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για αντιφάσεις. Η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ: «Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας». Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Ισραήλ προφανώς προετοιμάζει μια επίθεση». Οι παραμεθόριες πόλεις με τη Λωρίδα της Γάζας εκκενώνονται και οι έφεδροι επιστρέφουν από το εξωτερικό. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζητούν καταφύγιο σε σχολεία. Τέλος, η Die Welt: «Η έκταση του τρόμου της Χαμάς γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη». 100 κάτοικοι δολοφονήθηκαν μόνο σε ένα κιμπούτς. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Μπάιντεν αποκάλεσε την επίθεση στο Ισραήλ ‘καθαρά σατανική’ ενέργεια». Οι ΗΠΑ ζυγίζουν τον καλύτερο τρόπο να υποστηρίξουν το σύμμαχό τους εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να συρθεί στη σύγκρουση. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επιδρομή». 1.300 στόχοι στη Γάζα έχουν χτυπηθεί καθώς ο Μπάιντεν υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση της Χαμάς. Τέλος η Washington Post: «Οι ισραηλινές δυνάμεις ετοιμάζουν την επίθεσή τους». Αμερικανοί κρατούνται όμηροι, λέει ο Μπάιντεν.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «H Χαμάς ‘έκοψε το λαιμό από μωρά’ στη σφαγή». Ο απολογισμός των νεκρών στο κιμπούτς Κφαρ Αζά αυξάνεται, αφού ολόκληρες οικογένειες πυροβολήθηκαν στον ύπνο τους. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ισραηλινά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα όρια της Γάζας καθώς η επίθεση της Χαμάς στοιχίζει 1.000 ζωές». Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για την ανθρωπιστική κρίση καθώς η εισβολή του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα φαίνεται πιθανή. Στον Independent διαβάζουμε: «Αποκεφάλισαν γυναίκες και παιδιά, είδαμε νεκρά μωρά». Η εφημερίδα μεταφέρει τις μαρτυρίες ισραηλινών στρατιωτών που μπήκαν στο Κφαρ Αζά. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η Χαμάς σφαγιάζει παιδιά και μωρά». Οικογένειες βρέθηκαν δολοφονημένες στα σπίτια τους καθώς ο απολογισμός των νεκρών Ισραηλινών φτάνει τους 1.000 θανάτους.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η σφαγή των νηπίων». Φρίκη δίχως τέλος: Βρέθηκαν στο κιμπούτς Κφαρ Αζά «40 παιδιά, ακόμα και μωρά, σκοτωμένα από τη Χαμάς, μερικά ήταν αποκεφαλισμένα». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η σφαγή των αθώων». Μακελειό στο κιμπούτς, σκοτώθηκαν 40 παιδιά. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η φρίκη για τα παιδιά». Οι ισραηλινοί στρατιώτες κάνουν λόγο για σφαγή στο Κφαρ Αζά, με 40 παιδιά νεκρά ενώ βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Τα παιδιά, ο τρόμος». Αποκεφαλισμένα μωρά βρήκαν οι ισραηλινοί στρατιώτες, 40 νεκροί στο κιμπούτς.

 Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το Ισραήλ οδεύει για ‘πλήρη επίθεση’ στη Γάζα». Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η Λωρίδα δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν». Σκληροί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου έχουν καταγραφεί 900 θάνατοι. Και η El Mundo: «Ο τρόμος του Κφαρ Αζά: η Χαμάς σκότωσε παιδιά και τις οικογένειές τους». Το Ισραήλ συνάντησε εκατοντάδες πτώματα άοπλων πολιτών στις ζώνες που απελευθέρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter