Διεθνής Τύπος: Σκέψεις για αποποινικοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία – Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Διεθνής Τύπος: Σκέψεις για αποποινικοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία – Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει από την τιμωρία την κατοχή 25 γραμμαρίων κάνναβης». «Μειώστε την παρανομία και τους κινδύνους για την υγεία», λέει το υπουργείο Υγείας. Η αστυνομία και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση διαφωνούν. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η Μόσχα αυξάνει την πίεση στους στρατεύσιμους». Ενόψει της παραπαίουσας εαρινής επίθεσης, η Ρωσία αλλάζει το νόμο για τους στρατεύσιμους. Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς να αποφύγουν τη στρατιωτική τους θητεία. Τέλος, η Die Welt: «Ποτέ δεν υπήρξαν τόσο λίγοι ασκούμενοι από το 1990». Ισολογισμός μαθητείας: η αύξηση των νέων προσλήψεων δεν μπορεί να καλύψει το χάσμα του κορονοϊού. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Ο πληθωρισμός πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021». Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ανέβηκε 5% το Μάρτιο, αλλά η αύξηση του κόστους σε βασικά αγαθά κρατά στο τραπέζι την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Στριμωγμένοι σε μια γωνία στο Μπαχμούτ καθώς το κόστος και οι απώλειες αυξάνονται». Ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει έδαφος στην πόλη-κλειδί καθώς οι σύμμαχοι αμφισβητούν τη στρατηγική του Κιέβου. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Μπάιντεν πιέζει τα κόμματα στο Μπέλφαστ». Στην επίσκεψή του στη Βόρεια Ιρλανδία, ο αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τα δύο κόμματα, το εθνικιστικό και το ενωτικό, να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τέλος η Washington Post: «Ο άνθρωπος που έκανε τη διαρροή είχε στρατιωτική πρόσβαση, λέει ένας φίλος». Οι αμερικανικές αρχές φοβούνται ότι έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ζωές Βρετανών σε κίνδυνο από τη διαρροή των αμερικανικών εγγράφων, εκτιμούν βουλευτές». Το Πεντάγωνο φοβάται ότι έρχονται περισσότερες αποκαλύψεις. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Μπάιντεν υπόσχεται επενδύσεις $6 δις αν σχηματιστεί κυβέρνηση στη Βόρεια Ιρλανδία». Ο αμερικανός πρόεδρος λέει στους πολίτες ότι «η ειρήνη και η οικονομική ασφάλεια πάνε μαζί». Τέλος, η Daily Telegraph: «Η θέση του Χάρι στη στέψη προκαλεί ελπίδες για βασιλική εκεχειρία». Άνθρωποι του βασιλικού περιβάλλοντος ελπίζουν σε συμφιλίωση του πρίγκιπα με το βασιλιά.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Οι διαρροές ερεθίζουν την Ευρώπη». Ανάμεσα στις χώρες που έδωσαν όπλα στην Ουκρανία είναι και η Ιταλία, σύμφωνα με τα έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου. Οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Αποκεφαλισμοί από τους δήμιους του Πούτιν». Στο Telegram το βίντεο της βαρβαρότητας, ενώ ο Ζελένσκι καλεί τον κόσμο να μην ξεχάσει. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Δημόσιοι υπάλληλοι, αυξήσεις μετά τις περικοπές». Θα χορηγηθούν 8 δις ευρώ για τα νέα συμβόλαια, ενώ θα ανατραπούν οι μειώσεις μετά την αξιολόγηση για τις δαπάνες. Τέλος, η Corriere della Sera: «Συναγερμός στην Ταϊβάν, ο Σι έτοιμος για σύγκρουση». Η ένταση στο στενό της Ταϊβάν αυξάνεται, καθώς ο κινεζικός στρατός έκανε προσομοιώσεις αποκλεισμού του νησιού, ενώ στις ασκήσεις χρησιμοποίησε κανονικά πυρά.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Αστυνομικές βαρβαρότητες: ‘Προχωρήστε, δεν υπάρχει τίποτα για να δείτε». Έρευνα για τις καταγγελίες των θυμάτων της αστυνομικής βίας, που παραμένει ατιμώρητη. Στη Libération διαβάζουμε: «Μεταρρύθμιση συντάξεων: Τα μεγάλα αφεντικά κάνουν τους εαυτούς τους μικρούς». Μετά τη δωδέκατη μέρα κινητοποιήσεων, η δυσανασχέτηση είναι γλαφυρή στα πρόσωπα των αφεντικών, που διχάζονται ανάμεσα στην υποστήριξη και την απόρριψη του νόμου για τις συντάξεις. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η ανησυχητική επιμονή του παγκόσμιου πληθωρισμού». Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει πιο αργά από ό,τι αναμενόταν, παρά τα υψηλά επιτόκια δανεισμού από τις κεντρικές τράπεζες. Τέλος, η Le Figaro: «Η Ευρώπη ταξιδεύει στο Δία και τα παγωμένα φεγγάρια του». Η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος σκοπεύει να εξερευνήσει τον πλανήτη-γίγαντα και τους δορυφόρους του.

Στην Ισπανία, η El País φιλοξενεί την αρχηγό του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, η οποία σε συνέντευξη προς την εφημερίδα, μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών Μέσων, λέει: «Αν κερδίσει η Ουκρανία, θα ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος». Παράλληλα, η ακροδεξιά πολιτικός εκτιμά ότι αν κερδίσει η Ρωσία θα είναι καταστροφικό. Η Λεπέν αναφέρει ότι είναι εθνικίστρια, και ότι δεν είναι σκεπτική απέναντι στην ιδέα της Ευρώπης αλλά στον πολιτικό μηχανισμό της ΕΕ. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ δεν έχει πάρει τηλέφωνο τον επικεφαλής της Ferrovial εδώ και 44 ημέρες». Ο ισπανός πρωθυπουργός έχει κάνει εκστρατεία κατά της μεταφοράς της έδρας της εταιρείας σιδηροδρόμων στην Ολλανδία χωρίς να θέλει να ακούσει τον πρόεδρό της, Ραφαέλ ντελ Πίνο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter