Διεθνής Τύπος: Σπαρακτικές στιγμές στη δίκη για τη Σάρα Έβεραρντ – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Διεθνής Τύπος: Σπαρακτικές στιγμές στη δίκη για τη Σάρα Έβεραρντ – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι γονείς της Έβεραρντ λένε στο δολοφόνο: κοίταξέ μας». Ο πατέρας και η αδερφή της Σάρα Έβεραρντ -που απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Γουέιν Κάουζενς στις 3 Μαρτίου- είπαν στο δολοφόνο να τους κοιτάει όσο περιγράφουν το τραύμα που τους άφησε ο θάνατος της Σάρα. Στον Guardian,διαβάζουμε: «Ο Κάουζενς χρησιμοποίησε αστυνομικές χειροπέδες και ταυτότητα για να απαγάγει την Σάρα Έβεραρντ». Ο πρώην αξιωματικός της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου έστησε μια ψεύτικη σύλληψη –σε περίοδο lockdown λόγω κορονοϊού- για να απαγάγει την άτυχη Σάρα Έβεραρντ. Η Daily Telegraph κυκλοφορεί με τίτλο: «Ο δολοφόνος της Έβεραρντ χρησιμοποίησε το νόμο για τον κορονοϊό ώστε να την παγιδεύσει». Ερωτηματικά μπαίνουν για τον τρόπο αξιολόγησης των αστυνομικών μετά από το αποτρόπαιο έγκλημα. Τέλος, ο Independent: «Ο Στάρμερ επικαλείται τον Μπλερ για να προελκύσει το κέντρο». Ο Κιρ Στάρμερ, επικεφαλής του Εργατικού κόμματος, επιτίθεται στον πρωθυπουργό, αποκαλώντας τον «ασήμαντο άνθρωπο» που δεν έχει κανένα σχέδιο για την χώρα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το SPD και το CDU θα εμπλακούν σύντομα σε διερευνητικές συζητήσεις». Σιωπή κυριαρχεί για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, η Μέρκελ και ο Λάσετ συνεχάρησαν τον Σολτς για τη νίκη του. Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Πράσινοι και FDP είναι αισιόδοξοι». Μετά τις αρχικές συζητήσεις ανάμεσα στα κόμματα, υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης ενώ έχουν βρει κοινό έδαφος. Διχάζονται στο ερώτημα για το ποιος πρέπει να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης, το SPD ή το CDU. Τέλος, η Die Welt: «Πράσινοι και FDP κρατούν την επιλογή της ‘Τζαμάικα’ στο παιχνίδι». Μετά από μια πρώτη συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο κομμάτων, περισσότεροι γύροι συνομιλιών προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες, ενώ θα γίνουν συναντήσεις με το SPD Σάββατο και με το CDU την Κυριακή.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Η γαλλική στρατηγική στον Ινδο-Ειρηνικό υπό αμφισβήτηση». Μετά το φιάσκο με τα υποβρύχια της Αυστραλίας, το Παρίσι μπορεί να αναβαθμίσει τις σχέσεις του με άλλες χώρες της περιοχής. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Αιολική ή πυρηνική: η ενέργεια στην μάχη των εκλογών». Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας, η αιολική ενέργεια χάνει σε δημοφιλία στους πολίτες ενώ η πυρηνική κερδίζει έδαφος. Η συζήτηση αυτή θα είναι κομβική στην προεκλογική περίοδο. Η Libération για την 40ή επέτειο της κατάργησης της θανατικής ποινής παίρνει συνέντευξη από τον υπουργό Δικαιοσύνης που την εισήγαγε, το Ρομπέρ Μπαντεντέρ, ο οποίος λέει ότι αυτή «η βαθιά πεποίθηση με κατέλαβε». Τέλος, η Humanité: «Γιατί η Γαλλία πρέπει να απελευθερωθεί από το ΝΑΤΟ». Η υπόθεση με τα υποβρύχια της Αυστραλίας θέτει ερωτήματα για την συμμετοχή της Γαλλίας σε αυτή τη συμμαχία υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η λάβα του ηφαιστείου της Λα Πάλμα χύνεται στη θάλασσα σε μια έκταση 100 στρεμμάτων». Ένα τεράστιο ‘δέλτα’ ηφαιστιογενούς ιζήματος έχει αλλάξει το περίγραμμα του νησιού. Ο αέρας παραμένει αναπνεύσιμος, όμως ο κίνδυνος παραμένει. Το φαινόμενο δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα. Και η El Mundo: «Ένας ξέφρενος πληθωρισμός τιμωρεί τις οικογένειες και πνίγει την κυβέρνηση». Η αύξηση των τιμών κατά 4% τον Σεπτέμβριο εκτοξεύουν τον πληθωρισμό στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών που αφαιρεί από την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ντράγκι: στιβαρή ανάπτυξη, εμπρός τώρα με τις μεταρρυθμίσεις». Ο ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στο κτηματολόγιο, αλλά υποσχέθηκε ότι κανείς δε θα πληρώσει παραπάνω φόρους. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Φτάνει με τους θανάτους στη δουλειά». Πιο αυστηρές ποινές υποσχέθηκε ο Ντράγκι για τις επιχειρήσεις που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Έντεκα θύματα εργατικών ατυχημάτων μέσα σε δύο μέρες. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Λιγότεροι φόροι για τη μεσαία τάξη». Στο σχέδιο προϋπολογισμού, προβλέπονται μειώσεις στον εταιρικό φόρο και μικρότερο φορολογικό βάρος στα νοικοκυριά. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Ιταλία». Το ΑΕΠ και το χρέος της χώρας είναι σε καλύτερα επίπεδα από ό,τι προβλεπόταν. Ο Ντράγκι λέει ότι οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη της χώρας.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Στην Ιαπωνία, ένας υπέρμαχος της πυραυλικής άμυνας έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός». Ο Φούμιο Κίσιντα, πρώην υπουργός Εξωτερικών και υπέρ της ενίσχυσης της άμυνας της χώρας με πυραύλους, εξελέγη πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, εξασφαλίζοντάς του την διαδοχή της πρωθυπουργίας από τον Γιοσιχίντε Σούγκα. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Διακόσια στρέμματα με αποχαιρετισμούς». Μια θάλασσα από λευκά σημαιάκια τοποθετήθηκαν μπροστά από τον οβελίσκο του Ουάσινγκτον, στη μνήμη των 690.000 αμερικανών που χάθηκαν από τον κορονοϊό. Οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο: «Η κατανάλωση στην ευρωζώνη επιστρέφει στα προ της πανδημίας επίπεδα». Η ανάκαμψη φαίνεται να σταθεροποιείται στη ζώνη του ευρώ, με τις διακοπές να είναι ένα πρώτο σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα. Ο μόνος κίνδυνος είναι αυτός του πληθωρισμού στις τιμές της ενέργειας. Τέλος, οι New York Times: «Το δικαστήριο ελευθερώνει την Μπρίτνεϊ Σπίαρς από τον έλεγχο του πατέρα της». Η 39χρονη τραγουδίστρια ήταν υπό την κηδεμονία του πατέρα της από το 2008.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter