Διεθνής Τύπος: Στην Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι για τους Patriot – Ανησυχία για την απεργία των ασθενοφόρων στη Βρετανία

Διεθνής Τύπος: Στην Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι για τους Patriot – Ανησυχία για την απεργία των ασθενοφόρων στη Βρετανία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Πούτιν παραδέχεται ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά δύσκολη». Ο ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε ότι η Μόσχα είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις στην Ουκρανία. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Ζελένσκι σχεδιάζει μια τολμηρή επίσκεψη στην Ουάσινγκτον». Έκκληση θα κάνει ο ουκρανός πρόεδρος στο Κονγκρέσο για στρατιωτική ενίσχυση μετά τη συνάντηση με τον Μπάιντεν. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H αναθεώρηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στέλνει κύματα σοκ στις παγκόσμιες αγορές». H Τράπεζα κράτησε αρνητικά τα επιτόκια, διατηρώντας μια χαλαρή νομισματική πολιτική. Τέλος η Washington Post: «Η Γερουσία ξεκινά τη συζήτηση για το κρίσιμο πακέτο δαπανών». Το πρώτο βήμα σε μια κούρσα για να αποφευχθεί το shutdown, ενώ η ψήφιση του πακέτου $1,7 τρις διχάζει τους Ρεπουμπλικάνους.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Αποφεύγετε να παίρνετε ρίσκα, λέγεται στους πολίτες καθώς οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα». Τα πληρώματα των ασθενοφόρων αναμένεται να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τις γραμμές των απεργιών για να εξυπηρετήσουν έκτακτες κλήσεις. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι επικεφαλής του NHS προτρέπουν τον πρωθυπουργό να επέμβει για να αποφευχθεί ο πόλεμος φθοράς με τις απεργίες». Η έκκληση έγινε μια μέρα πριν από την απεργία των υγειονομικών ενώ οι διαφωνίες για τις αμοιβές παραμένουν. Στον Independent διαβάζουμε: «Οι πολίτες προτρέπονται να αποφύγουν τα ρίσκα κατά τη διάρκεια της απεργίας των ασθενοφόρων». Τα νοσοκομεία στη χώρα δηλώνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά ακόμα και πριν την έναρξη της απεργίας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα συνδικάτα έχουν κάνει μια συνειδητή απόφαση να βλάψουν τους ασθενείς, λέει ο Μπάρκλεϊ». Οι πολίτες προτρέπονται να προσέχουν παραπάνω από ό,τι συνήθως και να αποφύγουν να μεθύσουν ενώ ο υπουργός Υγείας, Στιβ Μπάρκλεϊ επικρίνει τα πληρώματα των ασθενοφόρων για την απεργία.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Λάουτερμπαχ θέλει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων με υψηλότερες τιμές». Θα πρέπει να απαιτούνται αυστηρότερες προϋποθέσεις από τους κατασκευαστές στην ΕΕ. Κριτική στις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ένα πεδίο μάχης στη μέση της Ευρώπης». Άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Κίεβο, η Ρωσία έχει ήδη χάσει περισσότερους από 99.000 στρατιώτες, ενώ με τη σειρά του πρέπει να θρηνήσει πολλά θύματα. Τέλος, η Die Welt: «Κριτική για την προκαταβολή Σπαν για μεταγενέστερη συνταξιοδότηση». Συνδέεται με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής; Ο συνασπισμός «φανάρι» το απορρίπτει αυτό.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Στοπ στους φοροφυγάδες». Η απειλή της κωλυσιεργίας μέχρι τελικής πτώσεως ανατινάζει την tabula rasa για τα φορολογικά εγκλήματα που ζητά η Forza Italia του Μπερλουσκόνι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «O Ζελένσκι πετά για να βρει τον Μπάιντεν». Ο ουκρανός πρόεδρος θα πάει αυτή την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον για να συνομιλήσει με τον αμερικανό πρόεδρο για τους πύραυλους Patriot. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μπόνους στο επίδομα για παιδιά 18 ετών». Στο πακέτο στήριξης της κοινωνίας προβλέπεται διπλό μπόνους σε όσους παίρνουν 100 ευρώ στα 18 και στα χαμηλά εισοδήματα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Πακέτο στήριξης πεταγμένο στο χάος». Τα κόμματα είναι ακόμα διχασμένα για τις τροπολογίες, ενώ δεν προβλέπεται καμία ποινική ασπίδα για τα φορολογικά εγκλήματα.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Πληροφορική: Giga-απολύσεις». 225.000 χαμένες θέσεις εργασίας, από τις start-up μέχρι τους γίγαντες της τεχνολογίας. Ο λόγος είναι η πίεση από τους μετόχους και τις τράπεζες, ενώ η δύναμη του τομέα ξεφουσκώνει. Στη Libération διαβάζουμε: «Απεργία Χριστουγέννων: Οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι χάνει τον έλεγχο». Παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα της διεύθυνσης, την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε την ακύρωση δρομολογίων εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν ανακοινώσει τα συνδικάτα των εργοδηγών. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Τραμπ: ένα βήμα πιο κοντά στην ποινική δίωξη». Η επιτροπή της Βουλής που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει δίωξη εναντίον του πρώην προέδρου. Τέλος, η Le Figaro: «Μετανάστευση: οι ανακοινώσεις του Νταρμανέν και του Ντουσόπ». Επιστροφή της διπλής ποινής και των κριτηρίων για την πλήρωση θέσεων σε επαγγέλματα που χάνονται. Οι δυο υπουργοί, σε συνέντευξη στην εφημερίδα, εξηγούν το σχέδιό τους για τη μετανάστευση.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Επείγουσα μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ενάντια στο βέτο του Συνταγματικού Δικαστηρίου». Το Κογκρέσο θα επιτρέψει τον Ιανουάριο να ψηφίσει ένα νέο νομοσχέδιο. Ο Σάντσεθ ζητά ηρεμία και ο Φεϊχό θέτει περισσότερες απαιτήσεις για να συμφωνήσει. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ αγνοεί την ΕΕ και βρίσκει άλλη οδό-εξπρές για την μεταρρύθμισή του». Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν το Συνταγματικό Δικαστήριο και τονίζουν ότι «οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις απαιτούν προηγούμενες διαβουλεύσεις. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει νομοσχέδιο μέσω του Σοσιαλιστικού κόμματος και του Podemos για τον έλεγχο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter