Διεθνής Τύπος: Σχέδια για δωρεάν rapid τεστ σε εμβολιασμένους στη Γερμανία – «Πριμ» πρώτης γραμμής για τους υγειονομικούς στην Ιταλία

Διεθνής Τύπος: Σχέδια για δωρεάν rapid τεστ σε εμβολιασμένους στη Γερμανία – «Πριμ» πρώτης γραμμής για τους υγειονομικούς στην Ιταλία

Στη Γερμανία, γίνεται λόγος για επιστροφή των δωρεάν τεστ. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά: «Συζήτηση γίνεται για την επανεισαγωγή των δωρεάν rapid τεστ». Αυτό θα ισχύει μόνο για τους εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό. Παράλληλα, η Στουτγάρδη επιμένει στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Στη Die Welt διαβάζουμε: «Τα νέα μέτρα πρέπει να σταματήσουν το τέταρτο κύμα». Εν όψει της αύξησης των κρουσμάτων η ομοσπονδιακή Βουλή εξετάζει την επιστροφή των δωρεάν τεστ για τους πολίτες και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες. Τέλος, η Süddeutsche Zeitung: «Ο συνασπισμός ‘φανάρι’ θέλει να παρουσιάσει ένα νόμο για τον κορονοϊό». Η ομοσπονδιακή Βουλή θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου από τα τρία κόμματα του υπό διαπραγμάτευση κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία δέχονται κριτική καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση δίνει «πριμ» στους υγειονομικούς εργαζόμενους που έρχονται κάθε μέρα σε επαφή με τον ιό. Η La Repubblica γράφει: «Κορονοϊός, η κυβέρνηση ανταμείβει τους γιατρούς της πρώτης γραμμής». Η ιταλική κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον 90 εκατομμύρια για να επιβραβεύσει τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Το σχέδιο του επιστημονικού συμβουλίου για τα εμβόλια: ανοσοποιήστε τα παιδιά». Η πολιτική σκηνή διχάζεται για το ζήτημα, με την Λέγκα να είναι αντίθετη. Παράλληλα, επεκτείνεται περεταίρω η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρά την αντίδραση των σοβινιστών, Σαλβίνι και Μελόνι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Η κορύφωση των κρουσμάτων θα είναι τα Χριστούγεννα». Οι λοιμωξιολόγοι προβλέπουν 15 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα στο τέλος Δεκεμβρίου. Παράλληλα, τρεις περιφέρειες είναι σε αυξημένο κίνδυνο. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Τέταρτο κύμα, νέα μέτρα». Η υποχρεωτικότητα του εμβολιαστικού πιστοποιητικού θα επεκταθεί ενώ ξανα-ανοίγουν τα εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Προεδρικές εκλογές: το φθινόπωρο της μεγάλης σύγχυσης». Πέντε μήνες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, δεν έχει γίνει σοβαρή συζήτηση στην προεκλογική εκστρατεία για τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση στην υγεία και το περιβάλλον.  Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Γιατί η εθνική εκπαίδευση δεν προσελκύει νέους δασκάλους». Οι πενιχροί μισθοί, η ανύπαρκτη αναγνώριση και τα βίαια επεισόδια μεταξύ μαθητών, και όχι μόνο, είναι οι λόγοι που δεν ανανεώνεται το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία.  Η Libération κυκλοφορεί με το πρωτοσέλιδό της γεμάτο από δεκάδες πρόσωπα του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, γράφοντας: «Ρυθμίστε τον λογαριασμό του». Η γυναίκα που έφερε στην επιφάνεια τα μυστικά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Φράνσες Χάουγκεν, είναι στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα τη στιγμή που και στις δύο ακτές του Ατλαντικού τίθεται πιο έντονα από ποτέ το αίτημα ελέγχου του Facebook. Τέλος, η Humanité: «Για τη LOréal οι εργαζόμενοι δεν αξίζουν τίποτα». Οι απολυμένοι διευθυντές από την θυγατρική ΝΥΧ αποκάλυψαν ότι οι εταιρείες ακολουθούν άδικες κοινωνικές πρακτικές.

Στη Βρετανία, ο Independent γράφει: «Η αστυνομία προειδοποιεί την Πατέλ για αυξημένο κίνδυνο διακίνησης ανθρώπων». Το νομοσχέδιο της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ για την μετανάστευση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις προσαγωγές διακινητών στη Βρετανία και να κάνει δύσκολο να αποφύγουν οι μετανάστες την εκμετάλλευση. Στον Guardian διαβάζουμε: «Εποπτική αρχή επικρίνει την κυβέρνηση για τις υψηλές θέσεις εργασίας». Το Γραφείο του Επίτροπου για τους Διορισμούς στο Δημόσιο είπε στην κυβέρνηση να αλλάξει τις επιτροπές που θα εξέταζαν τα αιτήματα υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων των κεφαλών του BBC και του Ινστιτούτου Βρετανικού Κινηματογράφου. Οι Times έχουν τίτλο: «Οι γιατροί θα αποκλειστούν από θέσεις σε πλούσιες περιοχές». Η κυβέρνηση μελετά ένα σχέδιο για την βελτίωση της υγείας σε υποβαθμισμένες περιοχές στο οποίο οι οικογενειακοί ιατροί δεν θα μπορούν να αναλάβουν νέο πόστο σε ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Χάνκοκ: εμβολιάστε το προσωπικό του NHS πριν τον χειμώνα». Ο πρώην υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ λέει ότι πρέπει να νομοθετηθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών εργαζόμενων.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση βάζει τέλος στο ‘νόμο-φίμωτρο’ με 10 μεγάλες αλλαγές». Η μέγιστη διάρκεια κράτησης στο αστυνομικό τμήμα για αναγνώριση στοιχείων μειώνεται από έξι σε δύο ώρες. Η λήψη φωτογραφιών σε διαδηλώσεις και η διάδοσή τους δεν θα αποτελεί πλέον παράβαση. Οι νέοι κανόνες θα ρυθμίζουν την χρήση του πιο επικίνδυνου εξοπλισμού κατά των διαδηλώσεων. Και η El Mundo: «Το Λαϊκό κόμμα απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει το νόμο που θα αποπολιτικοποιήσει το Γενικό Συμβούλιο». Τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, Σοσιαλιστικό και Λαϊκό, συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για να ξεμπλοκάρουν την ανανέωση του δικαστικού σώματος.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Οι συζητήσεις για το κλίμα καταλήγουν στις λεπτομέρειες». Μετά τη σωρεία υποσχέσεων των πρώτων ημερών, οι περίπου 200 χώρες που παίρνουν μέρος στη σύνοδο για το κλίμα στην Γλασκώβη θέλουν να συνάψουν μια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή. Στην Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τα σκαμπανεβάσματα στα κυβερνητικά ομόλογα καίνε επενδυτές της Wall Street». Τα πρόσφατα σημάδια ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σταματήσουν την έκτακτη χρηματοδότηση για αγορά ομολόγων έχει προκαλέσει ζημιές σε επενδυτές μακροπρόθεσμων ομολόγων, καθώς η απόδοσή τους έχει μειωθεί. Οι Financial Times κυκλοφορούν με τίτλο: « Απέτυχε η προσπάθεια δολοφονίας του ιρακινού πρωθυπουργού με drone». Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξερράγη στο σπίτι του μεταβατικού πρωθυπουργού Μουσταφά αλ Καλίμι την Κυριακή. Ο στρατός είπε ότι διεξάγει έρευνες αλλά δεν έχει ταυτοποιήσει ακόμα κανέναν ύποπτο. Τέλος, οι New York Times: «Τα καταστήματα χονδρικής ανεβάζουν τον πήχυ για τις προσλήψεις των διακοπών». Καλύτεροι μισθοί και ευνοϊκά ωράρια είναι τα κύρια δελέατα για να προσελκύσουν εργαζόμενους εν μέσω έλλειψης προσωπικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter