Διεθνής Τύπος: Σχέδιο απαγορεύσεων εξαγωγών της ΕΕ σε κινεζικές εταιρείες – Αυξάνονται οι ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία

Διεθνής Τύπος: Σχέδιο απαγορεύσεων εξαγωγών της ΕΕ σε κινεζικές εταιρείες – Αυξάνονται οι ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ΕΕ σχεδιάζει απαγορεύσεις εξαγωγών σε κινεζικές εταιρείες». Οι Βρυξέλλες προχωρούν στην κίνηση εξαιτίας της υποστήριξης των εταιρειών αυτών προς τη Ρωσία. Οι κυρώσεις αναμένεται να είναι αμερικανικού τύπου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Μαζικές αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία». Οι ρωσικές επιδρομές αυξάνονται. Με δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Patriot», το Κίεβο μπορεί να αμυνθεί καλύτερα. Αυτό που λείπει είναι αρκετά πυρομαχικά, σχολιάζει η εφημερίδα. Τέλος, η Die Welt: «Η μικρή ανατροπή του Καγκελαρίου σχετικά με το άσυλο». Ο Όλαφ Σολτς σχεδιάζει αρκετούς κανονισμούς που θα μπορούσαν να κάνουν πιο δύσκολη την παράνομη μετανάστευση στη Γερμανία.

Στις ΗΠΑ, οι New York Times γράφουν: «Η μετανάστευση βάζει τον Μπάιντεν σε στενό κορσέ». Οι πολιτικές που πάνε να εφαρμοστούν έχουν σκιές από το τραμπικό παρελθόν. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Οι αυξήσεις φόρων του Κρεμλίνου στους παραγωγούς θα επιβραδύνει τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, εκτιμά η Δύση». Το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και αερίου από τις χώρες του G7 κάνει τρύπα στα έσοδα της Ρωσία, αφού οι εισπράξεις πέφτουν κατά 45%. Τέλος η Washington Post: «Επείγουσα κατάσταση στη συνάντηση για το όριο χρέους». Ο Μπάιντεν αναμένεται να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι, και άλλους κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους. Η Γουόλ Στριτ προετοιμάζεται για μια πιθανή στάση πληρωμών.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Σας ευχαριστώ, κάθε έναν σας». Ο βασιλιάς αποτίει φόρο τιμής στο έθνος καθώς το επίσημο πορτρέτο του δημοσιεύεται. Ο Κάρολος δηλώνει ότι επανα-αφιερώνει τη ζωή του στην υπηρεσία της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Τα φαρμακεία θα γράφουν φάρμακα στους ασθενείς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση των γενικών ιατρών». Η θεραπεία θα προσφέρεται χωρίς ο ασθενής να βλέπει γιατρό, στο σχέδιο αναδιάταξης του NHS. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πρωθυπουργός: Μην πηγαίνετε στον οικογενειακό γιατρό για κοινές ασθένειες». Οι ασθενείς θα μπορούν να γράφουν συνταγές από τα φαρμακεία χωρίς να βλέπουν γιατρό, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μεταρρυθμίσεις στο σκοτάδι». Σήμερα θα λάβουν χώρα οι συνομιλίες στο Παλάτι Κίτζι. Η Τζόρτζια Μελόνι σκοπεύει να ακούσει μόνο τις προτάσεις της αντιπολίτευσης: «Χρειαζόμαστε μια άμεση σύνδεση μεταξύ κυβέρνησης και ψηφοφόρων», αναφέρει η πρωθυπουργός. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μεταρρυθμίσεις, η επιλογή της Μελόνι για εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό». Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις, πρώτα πρόσωπο με πρόσωπο με τη γραμματέα του Δημοκρατικού κόμματος, Έλι Σλάιν. Ακόμα και ο Τζουζέπε Κόντε θα πάει στο Παλάτι Κίτζι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις, το διακύβευμα της κυβέρνησης». Μελόνι προς την αντιπολίτευση πριν τις συνομιλίες: «Χωρίς κωλυσιεργία ή ας το κάνουμε μόνοι μας». Τέλος, η Corriere della Sera: «Μεταρρυθμίσεις, διαπραγμάτευση με εμπόδια». Η Μελόνι εκτιμά ότι θα είναι καλύτερα αν έχει την απευθείας εντολή από το λαό να ενεργεί ως πρωθυπουργός.

 Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Αριστερά: οικοδομή σε εξέλιξη». Παρά τις διαφορές επί της ουσίας και της στρατηγικής, οι επαναστάτες, οι περιβαλλοντολόγοι, οι σοσιαλιστές και οι κομμουνιστές αναζητούν μια κοινή ώθηση για το 2027, ένα χρόνο μετά την έναρξη της αριστερής συμμαχίας Nupes. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Τουρκία: Ο Ερντογάν είναι ευάλωτος λίγο πριν τις εκλογές». Ο τούρκος πρόεδρος είναι εξαρτημένος από τον κυβερνητικό εταίρο του, ΜΗΡ. Τέλος, η Le Figaro: «Ευρωεκλογές: Μακρόν και Λεπέν μπαίνουν σε νέα μονομαχία». Το πρώτο εκλογικό ραντεβού μετά την κρίση της μεταρρύθμισης των συντάξεων, αναμένεται να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μεσοπρόθεσμων εκλογών, εκτιμά η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η ακροδεξιά στη Χιλή επιβάλλεται στη διαδικασία για το νέο Σύνταγμα». Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους για το συμβούλιο, σε μια σκληρή ήττα για τον πρόεδρο Γκαμπριέλ Μπόριτς. Και η El Mundo: «Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Σάντσεθ κοστίζουν 10 δισ». Ο πρωθυπουργός κάνει απανωτές ανακοινώσεις από τότε που προκήρυξε τις εκλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter