Διεθνής Τύπος: Συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Φινλανδίας – Η Βρετανία θα στέλνει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα

Διεθνής Τύπος: Συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Φινλανδίας – Η Βρετανία θα στέλνει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα

Στην Ιταλία, η Il Messaggero μεταφέρει μια πολύ ανησυχητική πληροφορία: «Η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, απειλή του Πούτιν στα σύνορα». Η Φινλανδία επιταχύνει τις διαδικασίες για να μπει στη Συμμαχία, λέγοντας ότι “θέλουμε να αποφύγουμε την κατάληξη της Ουκρανίας”. Παράλληλα, η Μόσχα συγκεντρώνει στρατιωτικά οχήματα κοντά στα σύνορα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Corriere della Sera: «Η Φινλανδία και η Σουηδία στο ΝΑΤΟ». Παράλληλα, τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα της Φινλανδίας. Στη La Repubblica διαβάζουμε: «Η σκηνή του εγκλήματος». Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδικάζει τις πράξεις της Ρωσίας στην πόλη Μπούτσα, όπου “τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν κατάφωρα”, ενώ βρέθηκαν άλλα 500 πτώματα σε μαζικούς τάφους. Παράλληλα, στη Μαριούπολη γίνονται μάχες σώμα με σώμα. Τέλος, η La Stampa: «Μπούτσα, ο χάρτης μιας σφαγής». Η εφημερίδα διηγείται τις ιστορίες και αναφέρει τα ονόματα των θυμάτων που σκοτώθηκαν από τους ρώσους στρατιώτες στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

 Στη Βρετανία, η κυβέρνηση πήρε μια αδιανόητη απόφαση για τους μετανάστες. Ο Independent γράφει σχετικά: «Απάνθρωπη συμφωνία για αποστολή αιτούντων άσυλο από τη Βρετανία στην Αφρική». Η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για να αποστέλλονται στη Ρουάντα όσοι φθάνουν στη Βρετανία και ζητούν άσυλο, για να εξετάζεται εκεί η υπόθεσή τους!  Η κυβέρνηση λέει ότι έτσι “θα ανακτήσουμε τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης”, ενώ οι Εργατικοί κάνουν λόγο για μια “ανέφικτη, ανήθικη και εκβιαστική” συμφωνία. Στους Times διαβάζουμε: «Οι μετανάστες που φτάνουν με βάρκες από τη Μάγχη θα στέλνονται στη Ρουάντα». Η κυβέρνηση υπογράφει μια δοκιμαστική διαδικασία για την διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου στην αφρικανική χώρα, η οποία αναμένεται να κοστίσει 120 εκατομμύρια λίρες. Η Daily Telegraph έχει τίτλο: «Οι μετανάστες από τη Μάγχη θα στέλνονται στη Ρουάντα». Ο στρατός θα αναλάβει να αναχαιτίζει τα παράνομα περάσματα στο κανάλι της Μάγχης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών αποκαλύπτει το σχέδιο του για την αποστολή μεταναστών στην Αφρική. Τέλος, ο Guardian: «Τρία ακόμα πρόστιμα μπορεί να επιβληθούν στον Τζόνσον για το σκάνδαλο με τα πάρτι». Ο υπουργός Δικαιοσύνης παραιτείται καθώς η ανησυχία στους Τόριδες αυξάνεται με την “απίθανη” στάση του πρωθυπουργού.

 Στη Γαλλία, οι εφημερίδες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το κράτος δικαίου στη χώρα από μια ενδεχόμενη προεδρία της Λεπέν. Η Libération γράφει: «Λεπέν: Ελευθερίες, ναι καλά». Αδιαφορία για τους θεσμούς, νόμοι που πνίγουν την ελευθερία, καταπίεση στους δημοσιογράφους. Ενώ η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου αρέσκεται να πλασάρεται ως υπερασπίστρια των ελευθεριών, το πρόγραμμά της είναι μια άρνηση του κράτους δικαίου. Στη

Le Monde διαβάζουμε: «Πώς η Μαρίν Λεπέν απειλεί το κράτος δικαίου». Η ακροδεξιά υποψήφια θέλει να περάσει αλλαγές σε σχέση με την ελευθερία για αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς υποστηρίζει το λαϊκό δημοψήφισμα για την αλλαγή του θεμελιώδη νόμου του κράτους. Επίσης θέλει να εισαγάγει την προτεραιότητα των Γάλλων στα δικαιώματα εργασίας και να τερματίσει το jus soli, δηλαδή τη νομική πρόβλεψη να παίρνουν την εθνικότητα μιας χώρας όλοι όσοι γεννιούνται στο έδαφός της. Η Humanité έχει τίτλο: «Τα διλήμματα των ψηφοφόρων της Αριστεράς». Μετά από μια καταστροφική πενταετία του Μακρόν στο τιμόνι της χώρας, η ψήφος που θα κλείσει το δρόμο της Λεπέν προς την προεδρία δεν υπάρχει πλέον. Θα γίνει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, εκτιμά η εφημερίδα, το οποίο τρέφεται από έναν άκαμπτο πρόεδρο. Τέλος, η Le Figaro: «Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικάνοι: δυο κόμματα σε κίνδυνο». Αποκλεισμένα από τον πρώτο γύρο με ποσοστά ιστορικά χαμηλά, τα δυο κόμματα αναρωτιούνται για το μέλλον τους.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οργή για τη συμπεριφορά του Κιέβου προς τον Σταϊνμάγερ». Ο Σολτς είναι «κάπως εκνευρισμένος», αναφέρει η εφημερίδα. Ο πρόεδρος των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων ζητά βαρέα όπλα για την Ουκρανία. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Εκνευρισμοί μεταξύ Βερολίνου και Κιέβου». Η πρόσκληση του Σταϊνμάγερ προκαλεί δυσαρέσκεια: Ο καγκελάριος Σολτς δεν αποδέχεται, για την ώρα, πρόσκληση στην Ουκρανία. Συνεχίζει επίσης να απορρίπτει την έκκληση για βαρέα όπλα. Τέλος, η Die Welt: «Γερμανικά χρήματα για παλαιστίνιους “μάρτυρες”»; Λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών στο Ισραήλ, γίνονται εκκλήσεις από πολιτικούς για μια πιο λεπτομερή αναθεώρηση της χρήσης των κεφαλαίων.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Λεπέν προωθεί μια συμμαχία ασφαλείας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο». Η ακροδεξιά υποψήφια υπόσχεται να τερματίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Βερολίνο και να αντικαταστήσει την ΕΕ με μια συμμαχία εθνών. Και η El Mundo: «Ο Μπάιντεν αποκαλεί γενοκτονία τις πράξεις του Πούτιν ενώ Σουηδία και Φινλανδία θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ». Ο αμερικανός πρόεδρος λέει ότι η Ρωσία επιτίθεται στην ίδια την έννοια της ουκρανικής ταυτότητας. Παράλληλα, οι δύο βορειοευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν τις επόμενες εβδομάδες για την επείγουσα είσοδό τους στη Συμμαχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter