Διεθνής Τύπος: Συλλήψεις στη Γερμανία σε επιχείρηση κατά της Ντραγκέτα – Η Fed αύξησε για δέκατη φορά τα επιτόκια

Διεθνής Τύπος: Συλλήψεις στη Γερμανία σε επιχείρηση κατά της Ντραγκέτα – Η Fed αύξησε για δέκατη φορά τα επιτόκια

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «132 συλλήψεις σε παγκόσμια επιχείρηση κατά της μαφίας της Καλαβρίας». Συλλήψεις για τη λεία 25 τόνων κοκαΐνης. Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ: καίριο πλήγμα ενάντια στην “ντραγκέτα”. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Υποτιθέμενη επίθεση στο Κρεμλίνο». Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση με drone στον Πούτιν. Το Κίεβο διαψεύδει κατηγορηματικά. Αυτό αυξάνει τις εντάσεις εν όψει της αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης. Τέλος, η Die Welt: «Πανευρωπαϊκή επιδρομή κατά της ιταλικής μαφίας». 30 συλλήψεις στη Γερμανία. Οι ειδικοί έχουν ζητήσει εδώ και καιρό σκληρότερη δράση.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Fed αυξάνει τα επιτόκια σε υψηλό 16 ετών». Οι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας δείχνουν ότι μπορεί η νομισματική περιοριστική πολιτική να τελειώσει μετά τη δέκατη συνεχόμενη αύξηση. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Fed αυξάνει τα επιτόκια πάνω από το 5%, το υψηλότερο από το 2007». Σημάδια ότι η περιοριστική πολιτική μπορεί να σταματήσει σύντομα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H Fed ανοίγει την πόρτα στην παύση του σφιξίματος καθώς ανεβάζει τα επιτόκια». Η ομόφωνη ψήφος για την αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% ανέβασε το επίπεδο δανεισμού στο 5-5,25%, το υψηλότερο από το 2007. Τέλος η Washington Post: «Η Fed βλέπει ένα τραχύ μονοπάτι μετά την αύξηση στα επιτόκια». Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει για δέκατη φορά τα επιτόκια.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Επίθεση στο Κρεμλίνο». Το περιστατικό με τα δύο drones στην καρδιά της πρωτεύουσας, με τον Πούτιν να την γλιτώνει. Η Μόσχα κατηγορεί τον Ζελένσκι, που αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Drones στο Κρεμλίνο για να σκοτώσει τον Πούτιν». Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία, που αρνείται τα πάντα. Ο Μεντβέντεφ λέει ότι πρέπει να εξολοθρεύσουμε τον Ζελένσκι. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Στο Κρεμλίνο drones ανεβάζουν την ένταση». Έκρηξη στην οικία του Πούτιν, ενώ το Κίεβο αποποιείται την ευθύνη. Η Ρωσία απειλεί με αντίποινα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Drone στο Κρεμλίνο, επίθεση στον Πούτιν». Η Μόσχα λέει ότι το Κίεβο θέλει να σκοτώσει το ρώσο πρόεδρο, και ότι θα αντιδράσει. Ο Ζελένσκι αποποιείται την ευθύνη της επίθεσης.

 Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Δεν μπορούμε να είμαστε το κόμμα των αποτυχημένων στόχων στην οικοδομή, προειδοποιούν οι Τόρις». Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος φοβούνται ότι η εγκατάλειψη των στόχων στην οικοδομή θα επηρεάσει τις ψήφους. Ο Guardian έχει τίτλο: «Αποκάλυψη: η κλίμακα των δεσμών των σχολείων των ελίτ με το δουλεμπόριο». Το Κολέγιο Ήτον, η σχολή Christ’s Hospital και το Blue Coat grammar στο Λίβερπουλ είναι μεταξύ των 29 ιδρυμάτων που λειτουργούν ακόμα και τα οποία είχαν λάβει γενναίες δωρεές από ανθρώπους που έβγαλαν μια περιουσία από το δουλεμπόριο. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα ρωσικά γεράκια απαιτούν σκληρή εκδίκηση μετά το πλήγμα των drone στο Κρεμλίνο». Η έκρηξη στο Κρεμλίνο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Ρωσία, που υπόσχεται να ανταποδώσει.   

Στη Γαλλία, η Libération γράφει: «Βαλερί Μασόν-Ντελμότ: Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ δεσμεύσεων και δράσεων για το κλίμα». Μερικές εβδομάδες από την αποχώρησή της από την ομάδα ειδικών για το περιβάλλον (Giec), η κλιματολόγος επικρίνει την έλλειψη φιλοδοξίας σχετικά με τις δημόσιες πολιτικές. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Το κλίμα υπό την απειλή επιστροφής του Ελ Νίνιο». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας προειδοποιεί για την πιθανότητα επανεμφάνισης του φαινομένου. Ξηρασίες και λειψυδρίες: το Ελ Νίνιο αυξάνει τον κίνδυνο ακραίων κλιματικών φαινομένων, που θα επιδεινώσουν την επισιτιστική κρίση και τις επιδημίες. Τέλος, η Le Figaro: «Η Ουκρανία ετοιμάζει την αντεπίθεση». Πριν την επίθεση, της οποίας οι λεπτομέρειες παραμένουν κρυφές, ο ουκρανικός στρατός εκπαιδεύεται στα σαμποτάζ στο ρωσικά κατεχόμενο έδαφος.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «To Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο ότι επιχείρησε να σκοτώσει τον Πούτιν με drones». Η Ουκρανία αρνείται την εμπλοκή της στην επίθεση και φοβάται ότι θα αποτελέσει αφορμή για κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας. Και η El Mundo: «Ουκρανικά drone εκρήγνυνται στο Κρεμλίνο και ο Πούτιν υπόσχεται εκδίκηση». Η έκρηξη που προκάλεσε ζημιές στο θόλο ενός κτιρίου, ταρακουνά τη Μόσχα μερικές μέρες πριν τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter