Διεθνής Τύπος: Συνάντηση Μπάιντεν και Πούτιν στην Γενεύη – Τέλος οι δασμοί σε Airbus και Boeing

Διεθνής Τύπος: Συνάντηση Μπάιντεν και Πούτιν στην Γενεύη – Τέλος οι δασμοί σε Airbus και Boeing
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενώ κατεβαίνει από το Air Force One στην Γενεύη.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Μια συνάντηση χωρίς εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Μπάιντεν και Πούτιν». Καμιά σημαντική εξέλιξη δεν αναμένεται από την συνάντηση των δύο ηγετών, που θα μιλήσουν για τα πυρηνικά και τον έλεγχο των εξοπλισμών. Στο ίδιο μήκος κύματος η Le Figaro: «Μπάιντεν-Πούτιν: πρώτη συνάντηση υπό υψηλή πίεση». Στη συνάντηση στη Γενεύη οι δύο ηγέτες δεν οραματίζονται ένα καινούριο ξεκίνημα στις σχέσεις τους, αλλά επιθυμούν να μην χειροτερεύσουν περαιτέρω.

Στο πρωτοσέλιδο της Libération διαβάζουμε: «Μπάιντεν-Πούτιν, συναντιούνται ξανά». Ένας αμερικάνος πρόεδρος που παρουσιάζεται ως ο ηγέτης των δημοκρατιών και ένας ρώσος πρόεδρος που ονειρεύεται να πάρει από την Κίνα τον τίτλο του μεγαλύτερου εχθρού. Η συνάντηση στην Γενεύη αυτή την Τετάρτη έχει έναν αέρα ψυχρού πολέμου. Τέλος, η Humanité: «Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει υπηρεσία ενάντια στην Κίνα και την Ρωσία». Ο Μπάιντεν ενεργοποιεί την συμμαχία και βλέπει στην Κίνα ένα «συστημικό κίνδυνο».

Στις ΗΠΑ, η Washington Post κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: «Ξανά μέλος του club». Ο Μπάιντεν απόλαυσε την επιστροφή του στην διεθνή σκηνή καθώς η Ευρώπη καλωσορίζει την αντίθεση με τον προκάτοχό του. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «ΗΠΑ και ΕΕ σταματούν την εμπορική διαμάχη για Airbus και Boeing». Σε μια προσπάθεια βελτίωσης των ευρω-ατλαντικών σχέσεων, ΗΠΑ και ΕΕ βάζουν τέλος στη διαμάχη για τις κρατικές επιδοτήσεις στις δύο εταιρείες.

Στο πρωτοσέλιδο των Financial Times διαβάζουμε: «Ο Μπέρνερς-Λι δημοπρατεί τον κωδικό». Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο βρετανός εφευρέτης του σύγχρονου διαδικτύου, είναι έτοιμος να βγάλει χρήματα για πρώτη φορά από την εφεύρεσή του καθώς θα δημοπρατήσει στο Sotheby’s τον αρχικό κωδικό του ιστού του διαδικτύου. Τέλος, οι New York Times: «Η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια ανοίγουν». Τη στιγμή που η χώρα πλησιάζει τους 600.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, οι κυβερνήτες των δύο πολύπαθων πολιτειών ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι άρουν ουσιαστικά όλους τους περιορισμούς.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «ΗΠΑ και ΕΕ, το τέλος των δασμών». Ο Μπάιντεν βάζει στο αρχείο την κόντρα για τις επιδοτήσεις στην Boeing. Ο Ντράγκι δήλωσε ότι «θα υπάρξουν οφέλη για την Ιταλία. Η συμφωνία αξίζει 500 εκατομμύρια για εμάς». Η La Stampa για το ίδιο θέμα: «ΕΕ και ΗΠΑ υπογράφουν παύση των δασμών». Τέλος βάζουν στη διαμάχη που κράτησε 17 χρόνια. Ο Νταβίντ Σασόλι είπε ότι «τώρα μπορούμε να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην Κίνα».

Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης βαίνει προς επιμήκυνση». Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει την περίοδο των αυξημένων εξουσιών της μέχρι το Δεκέμβριο για τη διαχείριση των εμβολίων και του κινδύνου των μεταλλάξεων. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Εμβόλια, οι δόσεις θα φτάσουν». Η διαβεβαίωση ανήκει στον επικεφαλής της επιτροπής εμβολιασμών, στρατηγό Φιλιουόλο. Παράλληλα, εγκρίθηκε η ανάμιξη διαφορετικών δόσεων εμβολίων

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ εκτονώνουν τις εμπορικές τους διαμάχες». Οι τιμωρητικοί δασμοί εναντίον της Boeing και της Airbus ακυρώνονται. Η πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε σημαντική την συμφωνία. Η Süddeutsche Zeitung κυκλοφορεί με τίτλο: «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ αποσύρουν τους δασμούς». Οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον εκτονώνουν τις εμπορικές διαφορές τους. Αυτό θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα για τις εταιρείες και τους καταναλωτές, γράφει η εφημερίδα. Και η Die Welt: «Η επίσκεψη του Μπάιντεν στις Βρυξέλλες τελειώνει με μια ιστορική συμφωνία». Ο αμερικανός πρόεδρος και οι επικεφαλής της ΕΕ κατέληξαν σε συμβιβασμό για την μακροχρόνια διαμάχη για τις κρατικές επιχορηγήσεις στις Airbus και Boeing.

Στη Βρετανία, υποχρεωτικοί ενδέχεται να γίνουν οι εμβολιασμοί για εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Οι Times γράφουν σχετικά: «Υποχρεωτικά εμβόλια στο προσωπικό του NHS και τους υπάλληλους γηροκομείων». Ο Τζόνσον θα υποστηρίξει το σχέδιο για την νομική υποχρέωση για εμβολιασμό παρά τις προειδοποιήσεις σχετικά με την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Και ο Guardian για το ίδιο θέμα: «Οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί για το προσωπικό γηροκομείων». Η κυβέρνηση ενδέχεται να επεκτείνει την υποχρέωση και στο προσωπικό των νοσοκομείων.

Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Κανένα πράσινο φως για την έναρξη εμβολιασμών σε παιδιά». Οι υπουργοί είναι επιφυλακτικοί για τα εμβόλια στα παιδιά μέχρι να έχουν περισσότερα επιστημονικά δεδομένα, εκτιμά η εφημερίδα. Τέλος ο Independent: «Η Μητροπολιτική Αστυνομία κατηγορείται για διαφθορά». Η αρχηγός Κρέσιντα Ντικ είναι αντιμέτωπη με την παραίτηση μετά τις κατηγορίες για την κακή διαχείριση στην υπόθεση δολοφονίας του ιδιωτικού ερευνητή Ντάνιελ Μόργκαν, που παραμένει άλυτη από το 1987.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Μια ζοφερή προοπτική». Η εφημερίδα κάνει έναν απολογισμό των ελιγμών του Λαϊκού Κόμματος για την υπόθεση των μαύρων ταμείων του: απόκρυψη πληροφοριών της κυβέρνησης Ραχόι, πιέσεις σε δικαστές και υποκλοπές στον πρώην ταμία του κόμματος, Λουίς Μπάρθενας. Και η El Mundo: «Η κυβέρνηση δικαιολογεί άλλο ένα παράπτωμα του Αραγονές προς τον βασιλιά». Η εφημερίδα γράφει ότι ο πρόεδρος της Καταλωνίας, Πέρε Αραγονές, μποϊκοτάρει την επίσκεψη του βασιλιά Φελίπε στην Βαρκελώνη, τη στιγμή που η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να παράσχει αμνηστία στους καταλανούς αυτονομιστές πολιτικούς στο τέλος του μήνα.

.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter