Διεθνής Τύπος: Συνεχίζεται η ρωσική υποχώρηση – Το κίνημα MeToo εξακολουθεί να «ταρακουνά» την κοινωνία

Διεθνής Τύπος: Συνεχίζεται η ρωσική υποχώρηση – Το κίνημα MeToo εξακολουθεί να «ταρακουνά» την κοινωνία

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Η επίθεση επεκτείνεται, οι ουκρανικές δυνάμεις πιέζουν στο Νότο». Οι Ουκρανοί έχουν πατήσει στη Χερσώνα, ενώ στα ανατολικά η ρωσική υποχώρηση αφήνει πίσω της ερείπια. Στη Washington Post διαβάζουμε: «Η Ουκρανία προκαλεί την υποχώρηση της Ρωσίας». Περαιτέρω κατακτήσεις σε ανατολικά και νότια, αφού η Ουκρανία προχωρά πιο γρήγορα από τις ρωσικές ενισχύσεις. Η Wall Street Journal γράφει: «O Μασκ κάνει πίσω, προσφέρεται να αγοράσει το Twitter». Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας βάζει τέλος στο δικαστικό σήριαλ με το να δώσει τα 44 δις. δολάρια που προβλέπει η αρχική συμφωνία. Τέλος, οι Financial Times: «Ο Μασκ συμφωνεί να πληρώσει $44 δισ. για το Twitter δυο εβδομάδες πριν τη μάχη στο δικαστήριο». Το τελικό ‘ΟΚ’ δόθηκε για την αρχική συμφωνία, ενώ δε λείπουν και οι υποψίες για τακτικές καθυστέρησης. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Η επανάσταση του MeToo». Στις 5 Οκτωβρίου 2017, η υπόθεση Γουάινσταϊν εξαπέλυσε ένα κύμα απελευθέρωσης του λόγου των γυναικών που δεν υπήρχε πριν. Πέντε χρόνια αργότερα, το κύμα της χειραφέτησης δεν έχει σταματήσει να ταρακουνά τις κοινωνίες μας. Στη Libération διαβάζουμε: «Γαλλικός κινηματογράφος: Το σπίτι καίγεται κι εμείς βλέπουμε Netflix». Ανταγωνισμός από πλατφόρμες, πτώση προσέλευσης, δυσπιστία στα διορθωτικά μέτρα που προτείνουν οι δημόσιες αρχές. Μερικά άτομα του επαγγέλματος διεκδικούν συνελεύσεις για ένα συλλογικό σοκ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε πολλά μέτωπα». Τα στρατεύματα του Κιέβου κάνουν συλλογικά έναν πόλεμο θέσεων στο Νότο και έναν κινητικό πόλεμο στο Βορρά. Τέλος, η Le Figaro: «Το σχολείο αναστατωμένο μπροστά στα ισλαμικά ρούχα». Το υπουργείο παραδέχεται ότι περισσότεροι μαθητές έρχονται στο σχολείο με abaya και qami.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ετοιμαστείτε για περισσότερες αλλαγές, λέει η Τρας η ταραχοποιός». Σε σημερινή της ομιλία, η πρωθυπουργός θα επιτεθεί στην συμμαχία ‘ενάντια στην ανάπτυξη’. Παράλληλα, οι υπουργοί εξεγείρονται για την στοχοποίηση των επιδομάτων. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ανησυχία στους Τόρις εν μέσω φημών για ‘πραξικόπημα’ ώστε να φύγει η Τρας». Η κυβέρνηση πέφτει σε χάος καθώς εσωτερικές έριδες ξεσπούν για την αναστροφή της πρωθυπουργού, που έχει μπροστά της δέκα δύσκολες μέρες. Στον Independent διαβάζουμε: «Η πρωθυπουργός παλεύει να κρατήσει ενωμένη την κυβέρνηση καθώς τα ρήγματα βαθαίνουν». Η Τρας έχει δέκα μέρες για να σώσει την πρωθυπουργία της, προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Γκραντ Σαπς. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η αναστάτωση είναι το τίμημα της επιτυχίας, επιμένει η πρωθυπουργός». Οι μεταρρυθμίσεις μου μπορεί να μην είναι δημοφιλείς αλλά θα βάλουν τέλος στην αδράνεια και την καθυστέρηση, αναμένεται να πει σήμερα η Τρας. 

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο φωτεινός σηματοδότης θέλει να επαναλάβει εν μέρει τις ομοσπονδιακές εκλογές στο Βερολίνο». Σε 300 εκλογικές περιφέρειες επαναλήφθηκε η δεύτερη ψηφοφορία. Επικρίσεις από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Σκληρός αγώνας για δισεκατομμύρια». Ακόμη και μετά τη διάσκεψη των πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων, τα κρατίδια ζητούν περαιτέρω παραχωρήσεις. Ο καγκελάριος Σολτς, ωστόσο, αναφέρεται στην ήδη μεγάλη συμβολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ανακούφιση του βάρους των πολιτών. Τέλος, η Die Welt: «Οι Γερμανοί δάσκαλοι πληρώνονται καλά – και είναι δυστυχισμένοι». Ο ΟΟΣΑ αναφέρει την «έλλειψη πνευματικής ελκυστικότητας» ως λόγο ανησυχίας για τα νεαρά ταλέντα

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Το υπουργείο Εσωτερικών διχάζει τη δεξιά». Η Λέγκα συντάσσεται με τον Σαλβίνι, λέγοντας ότι είναι «ο φυσικός υποψήφιος» για τη θέση. Και ζητά ακόμα τρεις υπουργούς, κάτι που ενόχλησε την Μελόνι. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μελόνι-Τσινγκολάνι, συμφωνία για τους λογαριασμούς». Η πρωθυπουργός υπόσχεται ότι θα φέρει σχέδιο για την ακρίβεια στην ενέργεια. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Το Κίεβο επιστρέφει στα εδάφη του». Τα στρατεύματα του Ζελένσκι έχουν σπάσει τη γραμμή στο Νότο και στοχεύουν τη Χερσώνα, ενώ οι Ρώσοι υποχωρούν. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι ο Πούτιν ετοιμάζει ένα πυρηνικό τεστ στα κρυφά, αλλά οι ΗΠΑ καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Τέλος, η Corriere della Sera: «Ο Πούτιν υποχωρεί και απειλεί». Το Κίεβο προχωρά και ο ‘τσάρος’ επικαλείται την πυρηνική δοκιμή. Παράλληλα, έγινε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Ζελένσκι και Μελόνι, κατά την οποία οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ο προϋπολογισμός ενισχύει την κοινωνική ασπίδα ενώπιον αναιμικής ανάπτυξης». Οι λογαριασμοί, ελαφρώς επεκτατικοί, αυξάνουν τις επενδύσεις και τις στρατιωτικές δαπάνες. Οι συντάξεις θα αυξηθούν περίπου 8,5% για την προστασία της αγοραστικής δύναμης. Επίσης, επεκτείνονται τα επιδόματα ανεργίας, η υποστήριξη παιδιών και η δωρεάν μετακίνηση. Και η El Mundo: «Ο Σάντσεθ αυξάνει όλες τις συντάξεις κατά 8,5% και στριμώχνει τη μεσαία τάξη». Κλείνει τους κρατικούς λογαριασμούς με τη Γιολάντα Ντίαθ αφού υποβίβασε τους Podemos στη διαπραγμάτευση και δεν αποδέχθηκε τα αιτήματά τους. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter