Διεθνής Τύπος: Το Πεκίνο καταστέλλει τις διαδηλώσεις – Ηλικιωμένοι οι περισσότεροι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Διεθνής Τύπος: Το Πεκίνο καταστέλλει τις διαδηλώσεις – Ηλικιωμένοι οι περισσότεροι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Το καθεστώς της Κίνας σφίγγει τον κλοιό για να πνίξει τις διαμαρτυρίες για τον κορονοϊό». Οι κινεζικές αρχές καταστέλλουν τις διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις της χώρας, καθώς έχουν αρχίσει και προβάλλουν αντικαθεστωτικές διαθέσεις. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Η ταραχή στην Κίνα είναι η τελευταία πρόκληση στην παγκόσμια οικονομία». Στο ‘εργοστάσιο του κόσμου’, όπως αποκαλεί η εφημερίδα τη χώρα, οι πολιτικές του Πεκίνου έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Λαγκάρντ λέει ότι η ΕΚΤ ‘δεν έχει τελειώσει’ με τις αυξήσεις των επιτοκίων παρά τα σημάδια ότι ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται». Η κεντρική τράπεζα της ΕΕ δεν δείχνει σημεία ότι θα προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις, ενώ εφίσταται η προσοχή για τη μείωση της τιμής του αερίου. Τέλος η Washington Post: «Το αυξανόμενο τίμημα του κορονοϊού στους ηλικιωμένους». 9 στους 10 θανάτους από κορονοϊό είναι στους γηραιούς αμερικάνους.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι εταιρείες παροτρύνονται να προστατεύουν τα παιδιά ή να πληρώσουν το τίμημα». Νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θα αναγκάζει τις εταιρείες να κάνουν σοβαρούς ελέγχους για την τήρηση του κατώτατου ορίου ηλικίας. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο Σούνακ προειδοποιεί για την Κίνα καθώς ο Σι συνεχίζει την καταστολή στις διαμαρτυρίες». Το Πεκίνο θέτει συστηματικά προβλήματα στις αξίες και τα συμφέροντά μας, λέει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας. Στον Independent διαβάζουμε: «Η αστυνομία ξεκινά την καταστολή στην Κίνα, για τις διαμαρτυρίες ενάντια στην πολιτική μηδενικού κορονοϊού». Ο Σούνακ προειδοποιεί για τον αυξανόμενο απολυταρχισμό του Πεκίνου. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πρόστιμα στα κοινωνικά δίκτυα για τους λογαριασμούς παιδιών». Το νομοσχέδιο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο θα επιβάλει τον έλεγχο ηλικίας και θα τιμωρεί όπου δεν τηρούνται οι κανόνες.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Σολτς υπερ των λιγότερων εμποδίων στην πολιτογράφηση». Ενστάσεις του FDP, ενώ υπάρχουν εκκλήσεις για αποτίναξη του συντηρητικού νόμου για την ιθαγένεια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ένα κύμα διαμαρτυριών σάρωσε το Πεκίνο». Μετά από διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της Κίνας, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στην πρωτεύουσα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για τον Covid. Πολλοί συλλαμβάνονται. Τέλος, η Die Welt: «Ο νόμος περί ιθαγένειας δίχασε τους εταίρους του FDP και του συνασπισμού». Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, θέλει να συντομεύσει τις περιόδους πολιτογράφησης.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Το κόμμα της συγχώρεσης». Μέσα από το δράμα στην Ίσκια, αναδεικνύεται η αδιαφορία για τις οικοδομικές άδειες. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μετρητά και πακέτο ανάκαμψης, κόντρα με την ΕΕ». Η κυβέρνηση είναι αντίθετη με τη χρήση POS για αγορές άνω των 60 ευρώ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Ίσκια, οι 23 αγνοημένοι συναγερμοί». Οι αρχές δείχνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πρώην δημάρχου στο Κάζαμιτσόλα, στα οποία προειδοποιούσε για τις καταστροφές και δε γινόταν τίποτα. Τέλος, η Corriere della Sera: «Αυτή η κυβέρνηση θα αντέξει». Η Μελόνι, σε συνέντευξη στην εφημερίδα, λέει ότι το πακέτο στήριξης θα βοηθήσει τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Κίνα: Η οργή δεν περιορίζεται». Οι διαδηλώσεις ενάντια στη στρατηγική του μηδενικού κορονοϊού πολλαπλασιάζονται από την Κυριακή. Η νεολαία εκφράζει μέσα σε αυτές τη δίψα της για ελευθερία, αναφέρει η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Σιδηρόδρομοι σε δέκα πόλεις της Γαλλίας: Ο Μακρόν εκτιμά τις ράγες». Τη στιγμή που το σιδηροδρομικό δίκτυο βιώνει ισχυρές πιέσεις και το πάσο στο Ιλ ντε Φρανς κινδυνεύει να εκτιναχθεί, πόλεις και περιφέρειες αναρωτιούνται σχετικά με τη χρηματοδότηση που ονειρεύεται το Ελυζέ. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην Κίνα, ένα δίχως προηγούμενο και αυξανόμενα πολιτικό ξέσπασμα οργής». Η πρόκληση απέναντι στη στρατηγική μηδενικού κορονοϊού, παρά την απειλή σύλληψης, έχει πάρει μια αντικαθεστωτική τροπή, με συνθήματα όπως «Σι Τζινπίνγκ παραιτήσου» και «σταματήστε την ισόβια προεδρία». Τέλος, η Le Figaro: «Η κυβέρνηση Μπορν στη ζώνη αναταράξεων». Η παραίτηση της Καρολίν Καγέ, διαμάχες ανάμεσα σε υπουργούς, επίφοβες μεταρρυθμίσεις… Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, η πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπη με καινούρια πολιτικά στοιχήματα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Σάντσεθ επιλέγει έναν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για το Συνταγματικό Δικαστήριο». Οι Χουάν Κάρλος Κάμπο και Λάουρα Ντίεθ θα προταθούν σήμερα από την κυβέρνηση για να γίνουν δικαστές, αναφέρει η εφημερίδα. Και η El Mundo: «Το Υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει τους επίτιμους να πληρώσουν για το δώρο του κυνηγιού ». Η τελευταία περίπτωση του Χουάν Κάρλος στην Ισπανία ολοκληρώνεται με συμφωνία για τις πτήσεις και τα δώρα μετά την παραίτησή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter