Διεθνής Τύπος: Το Σοσιαλιστικό κόμμα στην Ισπανία κλείνει την ψαλίδα από το Λαϊκό – Η επομένη των ταραχών για τον Μακρόν

Διεθνής Τύπος: Το Σοσιαλιστικό κόμμα στην Ισπανία κλείνει την ψαλίδα από το Λαϊκό – Η επομένη των ταραχών για τον Μακρόν

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Δεξιά ξεκινά την εκστρατεία με πλεονέκτημα χωρίς να έχει πλειοψηφία». Η απόσταση μεταξύ του Λαϊκού κόμματος και του Σοσιαλιστικού κόμματος συνεχίζει να μικραίνει και τώρα είναι μικρότερη από δύο μονάδες, εκτιμά η εφημερίδα. Το Vox και το Sumar διαγκωνίζονται για την τρίτη θέση, που θα είναι το κλειδί της εκλογικής αναμέτρησης. Και η El Mundo: «Η φτώχεια μπαίνει σε ακόμα 376.000 νοικοκυριά». Η Τράπεζα της Ισπανίας αναφέρει ότι οι οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν για φαγητό, ρεύμα και νερό αυξάνονται στις 1,7 εκατομμύρια.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Επιστροφή στη Ναντέρ: Εκτός από ισότητα». Οι κάτοικοι απαιτούν δικαιοσύνη για τον Ναέλ και για μια νεολαία που έχει πληγεί από τον ρατσισμό και τις κοινωνικές προκαταλήψεις. Στη Libération διαβάζουμε: «Ο Μακρόν μετά τις ταραχές: τι ακολουθεί;». Ο Μακρόν προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο μετά τις ταραχές. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ναέλ Μ.: τα πρώτα ευρήματα της έρευνας». Ο εισαγγελέας των Βερσαλιών βάζει τα γεγονότα σε χρονολογική σειρά. Από το 2021, δεκαοχτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά από άρνησή τους να σταματήσουν σε έλεγχο της αστυνομίας. Τέλος, η Le Figaro: «Μετά τις ταραχές, ο Μελανσόν αντιμέτωπος με το Nupes». Το Σοσιαλιστικό κόμμα, οι Πράσινοι και το Κομμουνιστικό κόμμα καταδικάζουν τη βία, ενώ ο αρχηγός της Ανυπότακτης Γαλλίας παραμένει ασαφής.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η κυβέρνηση θέλει να περάσει το νόμο για τη θέρμανση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές». FDP: Δεν υπάρχει βιασύνη. Ο επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μερτς προσφέρεται για συνομιλίες, μετά την απόφαση της Καρλσρούης. Τέλος, η Die Welt: «Ο νόμος για τη θέρμανση έρχεται αργότερα – το περιεχόμενο πρέπει να παραμείνει». Μετά από παρέμβαση του συνταγματικού δικαστηρίου, η ψηφοφορία στην Bundestag αναβάλλεται.

Στις ΗΠΑ, στους Financial Times διαβάζουμε: «Μάχη δανείων: Η Στέιβλι μάχεται Έλληνα μεγιστάνα». Η συνιδιοκτήτρια της ποδοσφαιρικής Νιουκάσλ, Αμάντα Στέιβλι, επιμένει ότι χρωστά λιγότερο από το ένα δέκατο εκ των £37 εκατ. που της ζητά ο Βίκτωρ Ρέστης, για ένα δάνειο που πραγματοποιήθηκε πριν από 15 χρόνια. Τέλος η Washington Post: «Ο FDA εγκρίνει πλήρως το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ». .

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Η απεργία των εποπτών εναέριας κυκλοφορίας θα κρατήσει στο έδαφος τις καλοκαιρινές πτήσεις». Η μαζική απεργία θα μπορούσε να επηρεάσει τις διακοπές στο εξωτερικό, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Δικαστήριο λέει σε υπουργούς να δώσουν τα μηνύματα του Τζόνσον στην έρευνα». Πρόκειται για την έρευνα σχετικά με τα κορονοπάρτι του πρώην πρωθυπουργού. Στον Independent διαβάζουμε: «Κορίτσι 8 ετών σκοτώνεται μετά από πρόσκρουση σε νηπιαγωγείο». Συνελήφθη γυναίκα 40 ετών που έριξε το αυτοκίνητό της στο πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Γουέλμπι δίνει τη στήριξή του στους τρανς φοιτητές για την ελευθερία λόγου». Ο αρχιεπίσκοπος λέει ότι τα πανεπιστήμια θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις αν δεν υποστηρίζουν τις μειονότητες.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μελόνι, επίθεση στις ρόμπες». Έρευνα στο Μιλάνο για την αδερφή και το σύντροφο της υπουργού Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ. Ο ανακριτής της Ρώμης ζητά την έρευνα για τον γραμματέα Ντελμάστρο. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Παλάτι Κίτζι, επίθεση στις δικαστικές ρόμπες». Κόντρα της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη μετά την έρευνα στην υπουργό Σαντανκέ. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Έρευνα, κόντρα κυβέρνησης – εισαγγελέα». Μετά την υπόθεση Σαντανκέ, ο ανακριτής διέταξε την αναγκαστική μηνυτήρια αναφορά στον υφυπουργό Ντελμάστρο. Τέλος, η Corriere della Sera: «Δικαιοσύνη, η οργή της κυβέρνησης». Ο Ντελμάστρο πηγαίνει προς δικαστική διαδικασία, μετά από μήνυση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter