Διεθνής Τύπος: Το χαστούκι που σόκαρε το Χόλιγουντ – Δηλητήριο και Αμπράμοβιτς – Η χημική βιομηχανία της Γερμανίας προειδοποιεί για το αέριο

Διεθνής Τύπος: Το χαστούκι που σόκαρε το Χόλιγουντ – Δηλητήριο και Αμπράμοβιτς – Η χημική βιομηχανία της Γερμανίας προειδοποιεί για το αέριο

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο Αμπράμοβιτς ‘δηλητηριάστηκε στις συνομιλίες’». Ρώσοι σκληροπυρηνικοί κατηγορούνται για τη δηλητηρίαση που προκάλεσε στο ρώσο μεγιστάνα και δύο ουκρανούς διαπραγματευτές προβλήματα στο δέρμα και τα μάτια. Στο Guardian διαβάζουμε: «Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία συνεχίζονται εν μέσω κατηγοριών για δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς». Οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που συνεχίζονται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη τίθενται εν αμφιβόλω μετά την αποκάλυψη της φαινομενικής δηλητηρίασης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Independent έχει τίτλο: «Ο Αμπράμοβιτς ‘δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για την Ουκρανία’». Οι διαπραγματευτές δείχνουν συμπτώματα που ταιριάζουν με τις συνέπειες από χρήση χημικών όπλων. Τέλος, η Daily Telegraph: «Τα πρόστιμα για το σκάνδαλο με τα πάρτι επιβάλλονται από σήμερα». Η Σκότλαντ Γιαρντ ενημερώνει την κυβέρνηση ότι η πρώτη φάση με 20 ποινές είναι έτοιμη, ενώ περισσότερες αναμένεται να έρθουν.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η χημική βιομηχανία προειδοποιεί για το εμπάργκο φυσικού αερίου». Η Ένωση των Χημικών Βιομηχανιών της Γερμανίας προειδοποιεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο. Παράλληλα, οι χώρες του G7 διεμήνυσαν στη Ρωσία ότι δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Βερολίνο απαιτεί περισσότερη αλληλεγγύη από την ΕΕ». Στην προσφυγική πολιτική, ωστόσο, η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ απομακρύνεται από τις καθορισμένες ποσοστώσεις. Στο μεταξύ, οι 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, είναι άνισα κατανεμημένοι. Τέλος, η Die Welt: «Το μεγάλο τρέμουλο στο CDU». Μετά τον θρίαμβο του SPD στο Σάαρλαντ, τώρα έπονται οι εκλογές στο Σλέσβιχ-Χολστάιν και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων αυτών των ομόσπονδων κρατιδίων, Ντάνιελ Γκούντερ και Χέντρικ Βουστ, φοβούνται το “φαινόμενο φαναριού”.

Στη Γαλλία, η γράφει Humanité: «Φορολογική απάτη 80 δις, μια ανάσα από τις εκλογές». Σε 80 δις ευρώ  το χρόνο εκτιμάται η φοροδιαφυγή στη Γαλλία, ενώ έχει ξαναέρθει στο κέντρο της προεκλογικής συζήτησης μετά την υπόθεση McKinsey. Οι περισσότεροι υποψήφιοι, με πρώτο το Φαμπιάν Ρουσέλ του Κομμουνιστικού κόμματος, θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το οικονομικό σκάνδαλο, εκτιμά η εφημερίδα. Η Libération έχει στο πρωτοσέλιδό της το στιγμιότυπο που ο Γουίλ Σμιθ χαστουκίζει τον Κρις Ροκ στην απονομή των Όσκαρ, γράφοντας: «Χόλιγουντ, οι συνέπειες του χαστουκιού». Στη Le Monde διαβάζουμε: «Προεδρικές εκλογές: η μάχη των τριών ‘χρήσιμων ψήφων’». Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Μαρίν Λεπέν και Ζαν Λουκ Μελανσόν απομακρύνονται από τους υπόλοιπους υποψηφίους στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εφημερίδας. Τέλος, η Le Figaro: «Η αύξηση των τιμών ανατρέπει τη ζωή των Γάλλων». Ενώ οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να αυξάνονται, εκατομμύρια καταναλωτές αναγκάζονται να προσαρμοστούν προς το χειρότερο. Ένα σημαντικό ζήτημα που θα συζητηθεί στον προεκλογικό διάλογο.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η επιδότηση καυσίμων θα αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό». Ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοινώνει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 6 δις ευρώ. Η επιδότηση 20 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή. Και η El Mundo: «Ο Φεϊχό θα υποστηρίξει το σχέδιο του Σάντσεθ εάν μειώσει τους φόρους». Η κυβέρνηση θα κατευθύνει 16 δις προς την κοινωνία για να μειώσει τις επιπτώσεις του πολέμου και επιδοτεί 20 λεπτά το λίτρο βενζίνης. Το Λαϊκό κόμμα απαιτεί την μείωση των φόρων για να συναινέσει στο σχέδιο.

Στην Ιταλία, η La Stampa γράφει: «Δηλητήρια στην ειρηνευτική διαδικασία». Ο Αμπράμοβιτς υπέστη συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από τη συνάντηση που είχε ως διαμεσολαβητής για την ειρήνευση στην Ουκρανία. Η Corriere della Sera έχει τίτλο: «Διαπραγματεύσεις, το κίτρινο του δηλητηρίου». Συμπτώματα δηλητηρίασης είχε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τη συνάντηση στην Ουκρανία στις αρχές Μαρτίου. Σήμερα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Τουρκία. Στην Il Messaggero διαβάζουμε: «Υποστήριξη από την Ιταλία». Ο Ζελένσκι απευθυνόμενος στο Ντράγκι ζητά την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας του. Παράλληλα, θα δίνονται έως και 900 ευρώ για οικογένειες που υποδέχονται πρόσφυγες από την Ουκρανία. Τέλος, η La Repubblica: «Ρωσική οπισθοχώρηση». Τα στρατεύματα του Πούτιν αφήνουν τη ζώνη γύρω από την πρωτεύουσα, ενώ φαίνεται αδύνατη η κατάκτηση ολόκληρης της χώρας.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η Ουκρανία κερδίζει έδαφος στο βορρά». Κολλημένη κοντά στο Κίεβο, η Ρωσία φαίνεται να στρέφει την προσοχή της ανατολικά. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Εικαζόμενη δηλητηρίαση αρρωσταίνει τον Αμπράμοβιτς». Ο ρώσος ολιγάρχης και ουκρανοί διαπραγματευτές υπέφεραν από συμπτώματα όπως κόκκινα μάτια, συνεχές και επίπονο δάκρυσμα και ξεφλούδισμα του δέρματος σε πρόσωπο και χέρια, μετά από συνάντηση στο Κίεβο στις 3 Μαρτίου. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την ενέργεια, εικάζεται ότι η εντολή δόθηκε από ανθρώπους στη Μόσχα που δεν θέλουν διπλωματική λύση στον πόλεμο. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Δεν απολογούμαι σε κανένα, λέει ο Μπάιντεν καταδικάζοντας τον Πούτιν». Ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε τη Δευτέρα το σχόλιό του για τον Πούτιν, ότι δεν πρέπει να μείνει στην εξουσία. Πρόσθεσε όμως ότι ήταν μια έκφραση του προσωπικού του τρόμου για την εισβολή στην Ουκρανία και όχι μια αλλαγή στην αμερικανική πολιτική. Τέλος, οι Financial Times: «Ο Μπάιντεν σχεδιάζει αύξηση στη στρατιωτική δαπάνη στην πρόταση προϋπολογισμού ύψους $5,8 τρισ». Το Πεντάγωνο λαμβάνει μια αύξηση της τάξης του 10%, ενώ αναμένεται να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος και να μειωθεί το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter