Διεθνής Τύπος: Τραμπ, ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που κατηγορείται για έγκλημα

Διεθνής Τύπος: Τραμπ, ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που κατηγορείται για έγκλημα

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφουν: «Ο Τραμπ ενάγεται για μαύρα χρήματα». Η υπόθεση, που εξετάζεται από τον εισαγγελέα του Μανχάταν, είναι η πρώτη που καταγράφεται εναντίον πρώην προέδρου. Ο Τραμπ κατηγορείται ότι πλήρωσε μαύρα χρήματα, από την καμπάνια του πριν τις εκλογές του 2016, για να αγοράσει τη σιωπή μιας πορνοστάρ. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Ο Τραμπ ενάγεται». Ο πρώτος πρώην πρόεδρος αντιμέτωπος με ποινική δίωξη. Η υπόθεση έχει να κάνει με την αγορά σιωπής μιας πορνοστάρ, ενώ η εφημερίδα εκτιμά ότι η παράδοση Τραμπ είναι θέμα ημερών. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Η Κίνα προειδοποιεί την Ευρώπη να μην ακολουθήσει την έκκληση των ΗΠΑ για περιορισμούς στο εμπόριο». Ο κινέζος πρέσβης στις Βρυξέλλες αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αντίδραση. Τέλος η Washington Post: «Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενάγει τον Τραμπ». Ο πρώτος πρώην πρόεδρος που κατηγορείται για έγκλημα, ενώ υπάρχουν σχέδια για μια συμβιβαστική λύση νωρίς την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε σχετικά: «Βόμβα» στις ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Αμερικανός δημοσιογράφος φυλακίστηκε στη Ρωσία για κατασκοπεία». Η κατηγορία είναι βασισμένη σε έρευνα του δημοσιογράφου για την πολιτοφυλακή Wagner. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν «σθεναρά» την κίνηση της Μόσχας. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για κυβερνοπόλεμο.». Η Ρωσία προφανώς επεκτείνει το οπλοστάσιο ψηφιακών όπλων της για να επιτεθεί σε αντιπάλους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μέσω του Διαδικτύου. Αυτό φαίνεται από έγγραφα από εταιρεία πληροφορικής της Μόσχας. Τέλος, η Die Welt: «Ο πληθωρισμός είναι πιο επίμονος από το αναμενόμενο». Ο πληθωρισμός θα μειωθεί τον Μάρτιο. Αλλά οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται κατά 22%. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Απόρριψη δικαιωμάτων». Το ευρωκοινοβούλιο εγκρίνει το ψήφισμα κατά της ιταλικής κυβέρνησης για την απαγόρευση της μεταγραφής που αφορά τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Θα πείσουμε την ΕΕ για τους μετανάστες». Η Μελόνι, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα, διαβεβαιώνει ότι θα περάσει τη σκληρή γραμμή της για το μεταναστευτικό. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Μειώστε το λογαριασμό ρεύματος στο μισό». Οι αρχές αποφασίζουν για τη μεγάλη έκπτωση: η τιμή πέφτει από 41 σε 23 ευρώ ανά κιλοβάτ, μείον 55%. Εξοικονόμηση έως και 790 ευρώ το χρόνο και εκπτώσεις για πολύτεκνες οικογένειες. Τέλος, η Corriere della Sera: «Προμήθειες, επίθεση από τη Λέγκα». Ο Σαλβίνι κατηγορεί την Αρχή κατά της Διαφθοράς, μετά η διευκρίνιση. Παράλληλα, ο επίτροπος οικονομικών της ΕΕ, Τζεντιλόνι καθησυχάζει τη Ρώμη για το σχέδιο ανάκαμψης. 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Μπολορέ: Ο δράκος των εκδόσεων». Ο δισεκατομμυριούχος θέλει να αγοράσει την Hachette και να φτιάξει ένα τεράστιο μονοπώλιο στη λογοτεχνία, τα δοκίμια, τα σχολικά εγχειρίδια… Η ελευθερία έκφρασης βρίσκεται σε κίνδυνο, εκτιμά η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Κρίση των συντάξεων: Αυτή που επωφελείται». Τηρώντας σιωπή στη γαλλική Βουλή και άφαντοι στις διαδηλώσεις, η Μαρίν Λεπέν και οι βουλευτές του Εθνικού Συναγερμού περιμένουν να «κεφαλαιοποιήσουν» την οργή των Γάλλων. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Στην Τουρκία, η εξουσία του Ερντογάν παραπαίει». Σε έξι εβδομάδες γίνονται οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, και ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται να πλήττεται σε μια σειρά από μέτωπα. Τέλος, η Le Figaro: «Η μερίδα της μετανάστευσης αυξάνεται παντού στη Γαλλία». Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του INSEE, ο γαλλικός πληθυσμός αποτελείται από μετανάστες κατά 10,3%. Σε τρεις γενιές, η μετανάστευση αντιπροσωπεύει περισσότερα από 19 εκατομμύρια άτομα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάει σε δίκη». Ο δικαστής που εξετάζει την υπόθεση θεωρεί ότι ο πρώην πρόεδρος παραβίασε τους κανόνες χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, για να αγοράσει τη σιωπή μιας πορνοστάρ. Και η El Mundo: «Το Euribor φρενάρει το ρυθμό αύξησης το Μάρτιο και παραμένει κάτω από 4%». Το επιτόκιο τελειώνει τον τρίτο μήνα του έτους στο 3,65%, επηρεαζόμενο από την τραπεζική κρίση. 

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Πάρτε σύνταξη νωρίς αν δεν πήγατε στο πανεπιστήμιο». Η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 68 είναι ακόμα στο τραπέζι για τους πτυχιούχους πανεπιστημίου. Ο Guardian έχει τίτλο: «Οι οικογένειες αντιμέτωπες με πλήγμα £700 με το κύμα φόρων και αυξήσεων στις τιμές». Ο Απρίλιος είχε αυξήσεις σε τηλέφωνο, νερό και άλλους λογαριασμούς, προσθέτοντας βάρος στο κόστος διαβίωσης. Στον Independent διαβάζουμε: «Ήμουν περήφανος που πολέμησα με τις βρετανικές δυνάμεις-μη με στείλετε στη Ρουάντα». Είναι μια ντροπή, λέει ο επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, που στηρίζει τον αγώνα της εφημερίδας να μην απελαθεί ο αφγανικής καταγωγής πιλότος. Τέλος, η Daily Telegraph: «Αν αγοράζεις ναρκωτικά, είσαι υπεύθυνος για το θάνατο της Ολίβια». Ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για το θάνατο της μικρής Ολίβια καταφέρεται εναντίον εμπόρων και χρηστών μετά την ετυμηγορία για το δράστη. Η εννιάχρονη Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ δέχθηκε μια «αδέσποτη σφαίρα» στο στήθος τον περασμένο Αύγουστο από τον έμπορο ναρκωτικών Τόμας Κάσμαν, όταν «χάλασε» μια «δουλειά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter