Διεθνής Τύπος: Βήμα πίσω της Τρας για το θατσερικής έμπνευσης νομοσχέδιο – Η Ρωσία υποχωρεί, η Ουκρανία κερδίζει εδάφη

Διεθνής Τύπος: Βήμα πίσω της Τρας για το θατσερικής έμπνευσης νομοσχέδιο – Η Ρωσία υποχωρεί, η Ουκρανία κερδίζει εδάφη

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Οι Τόρις θα ζήσουν ή θα πεθάνουν από την οικονομία, προειδοποιεί η Πατέλ». Έκκληση για πλαφόν στις δαπάνες για τον δημόσιο τομέα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Κουάζι Κουάρτενγκ, υπόσχεται ότι θα παρουσιάσει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σύντομα. Ο Guardian έχει τίτλο: «Συνωμοσία Τόριδων για το σταμάτημα της περικοπής επιδομάτων μετά την αναστροφή στο φόρο πλουσίων». Οι Συντηρητικοί βουλευτές σχεδιάζουν να αποτρέψουν τον υπουργό Οικονομικών από το να θέσει περιορισμούς στα επιδόματα. Στον Independent διαβάζουμε: «Τώρα οι αντάρτες Τόρις υπόσχονται να μπλοκάρουν τις περικοπές στα επιδόματα». Οι μετριοπαθείς ‘πήραν τα πάνω τους’ μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στο φόρο πλουσίων. Τέλος, η Daily Telegraph: «Η πρωθυπουργός τα βάζει με τους αντάρτες για να χαλιναγωγήσει τα επιδόματα». Μετά την υποχώρηση για την κατάργηση του φόρου 45% στους πλούσιους, η Λιζ Τρας έρχεται αντιμέτωπη με αντίσταση για τους περιορισμούς στην καθολική πίστωση, ένα επίδομα για τους πιο φτωχούς Βρετανούς.

Δείτε επίσης: Η δυσφορία των βρετανών ρίχνει στο κενό το θατσερικής έμπνευσης νομοσχέδιο της Τρας

Στις ΗΠΑ, οι New York Times έχουν τίτλο: «Η Ρωσία υποχωρεί καθώς τα στρατεύματά της δείχνουν σημάδια ταραχής». Αμφιβολίες σχετικά με τα σύνορα, ενώ η Ουκρανία προχωρά στο Νότο και τα ανατολικά, για να υπονομεύσει τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου. Στους Financial Times διαβάζουμε: «H βρετανίδα πρωθυπουργός υποχωρεί στις μειώσεις του φόρου των πλουσίων μετά από ανταρσία στο κόμμα της». Μετά την αναστροφή της Τρας τα βρετανικά ομόλογα σταθεροποιούνται ενώ η λίρα ανακτά χαμένο έδαφος.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «H Μπας ζητά λιγότερο θυμό και περισσότερο σεβασμό στη Γερμανία». H πρόεδρος της Bundestag, Μπέρμπελ Μπας, λέει ότι: «Η δημοκρατία είναι ιδιαίτερα τυχερή», στην ημέρα της γερμανικής ενοποίησης. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ρωσικός στρατός υπό πίεση». Η Ουκρανία ανακαταλαμβάνει στρατηγικά σημαντικές περιοχές. Ο ηγέτης της Τσετσενίας Καντίροφ, ο οποίος είναι πιστός στον Πούτιν, ζητά τη χρήση «πυρηνικών όπλων χαμηλής έντασης». Τέλος, η Die Welt: «Το ισλαμικό καθεστώς προχωρά με αυξανόμενη βαρβαρότητα». Πυροβολισμοί εναντίον διαδηλωτών μαθητών – 130 νεκροί. Η ΕΕ ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά του Ιράν.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Πολιορκία στον Σαλβίνι». Ο ηγέτης της Λέγκας βρίσκεται σε ένα κόμμα διχασμένο ενώ δέχεται κατηγορίες από μέλη που τον εγκαταλείπουν. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Confidustria, Κάρλο Μπονόμι, προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην κάνει «ευφάνταστες προτάσεις για τον flat tax και τις συντάξεις». Στη La Stampa διαβάζουμε: «Βιαστείτε, κανένα χάος». Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι η Ιταλία έχει μπει σε ύφεση εξαιτίας της κρίσης στο αέριο. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Πίεση της ΕΕ για την τιμή στο αέριο». Επίθεση της Γαλλίας και των Βρυξελλών στην Γερμανία, ενώ η φον ντερ Λάιεν διατείνεται ότι η χώρα «ζητά πολλά». Τέλος, η Corriere della Sera: «Το ιταλικό πλάνο για την κρίση στο αέριο». Η ΕΕ πηγαίνει σε σύνοδο κορυφής για την τιμή του αερίου.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Δίκη της υπόθεσης». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντυπόν-Μορετί, εκλήθη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας. Μια κατάσταση που δεν μπορεί να προχωρήσει, εκτιμά η εφημερίδα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ντυπόν-Μορετί: ο υπουργός προειδοποιείται». Ο υπουργός Δικαιοσύνης, που πάντα ποντάρει στην στήριξη του Μακρόν, εκλήθη ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας για σύγκρουση συμφερόντων και κατάχρηση εξουσίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας εν ενεργεία υπουργός καλείται σε δίκη. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Βραζιλία: αβέβαιος δεύτερος γύρος ανάμεσα σε Λούλα και Μπολσονάρο». Στις 30 Οκτωβρίου, οι εκλογές θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο της χώρας, εν μέσω κλίματος βίας και fake news. Τέλος, η Le Figaro: «Οι Γάλλοι και η εργασία: η μεγάλη αναστάτωση». Αναζήτηση νοήματος, απόρριψη της ιεραρχίας, θέληση για προσωπική ζωή… Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και την εμφάνιση της τηλε-εργασίας, ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει αλλάξει καριέρα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η Τρας υποχωρεί μπροστά στο κόμμα και τις αγορές που πίεσαν να πάρει πίσω τη μείωση φόρου στους πλουσίους». Η βρετανίδα πρωθυπουργός αναγκάζεται να διορθώσει το σχέδιό της μέσα σε μόλις δέκα μέρες. Και η El Mundo: «Η Ουκρανία προωθείται σε όλα τα μέτωπα μπροστά σε έναν εξαντλημένο ρωσικό στρατό». Οι Ουκρανοί κατακτούν δεκάδες χιλιόμετρα στη Χερσώνα και το Λουγκάνσκ. Τέλος της μαύρης εβδομάδας για τη Ρωσία, που χάνει 500 στρατιώτες τη μέρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter