Διεθνής Τύπος: Βρετανικό σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών στη Ρουάντα – Περαιτέρω διάσπαση στη γαλλική Αριστερά

Διεθνής Τύπος: Βρετανικό σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών στη Ρουάντα – Περαιτέρω διάσπαση στη γαλλική Αριστερά

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Ο πρωθυπουργός καλεί το στρατό για να σταματήσει τις ροές των μεταναστών». Το σχέδιο της κυβέρνησης θα μετεγκαταστήσει τους αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα και την Γκάνα μέχρι να ελεγχθούν οι υποθέσεις τους σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα μετανάστευσης από την Μάγχη. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Ο Τζόνσον ανακρίθηκε από την Γκρέυ για το ‘παρτι-gate’». Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια κρίσιμη εβδομάδα καθώς η οργή στο κόμμα του είναι μεγάλη για τις ελεγχόμενες παραβάσεις του lockdown. Ο Guardian έχει τίτλο: «Ο πρωθυπουργός κατηγορείται ότι επιτέθηκε στο BBC για να σώσει το τομάρι του». Καθώς ακούγονται φήμες για βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που θέλουν να ζητήσουν την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, ο βρετανός πρωθυπουργός επιτέθηκε στο BBC για να διασώσει τη θέση του. Τέλος, ο Independent: «Ο Τζόκοβιτς απελαύνεται από την Αυστραλία». Η μοίρα του διάσημου τενίστα αποφασίστηκε 24 ώρες πριν ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στο αυστραλιανό Open.

Στη Γαλλία, η διάσπαση της Αριστεράς συνεχίζεται. Η Le Monde γράφει σχετικά: «Η Τομπιρά μπαίνει στο χορό, η σύγχυση μεγαλώνει στην Αριστερά». Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της το περασμένο Σάββατο στη Λυόν. Βασίζεται στην λαϊκή προκαταρκτική εκλογή για να «νομιμοποιήσει» την καθυστερημένη είσοδό της στην εκλογική κούρσα. Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Η Γαλλία είναι πάντα άρρωστη από τις ελλείψεις ιατρών». Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, αρκετές περιοχές υποφέρουν από την απουσία ιατρών. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν εξαλείφουν το φαινόμενο. Η Humanité κυκλοφορεί με τίτλο: «Η έκρηξη των δισεκατομμυριούχων!». Μια έκθεση της οργάνωσης Oxfam δείχνει ότι η περιουσία των πιο πλούσιων αυξήθηκε μες την πανδημία περισσότερο από ό,τι την τελευταία δεκαετία. Στην Γαλλία, οι πιο πλούσιοι έχουν αυξήσει την περιουσία τους κατά 236 δισεκατομμύρια ευρώ. Τέλος, η Libération: «Ανισότητα: γιατί πρέπει να μεταρρυθμιστεί ο νόμος κληρονομιάς». Πρόκειται για μια υπόθεση τόσο δημοσιονομική όσο και κοινωνική. Το ζήτημα της φορολόγησης της μεταβίβασης περιουσίας μπαίνει επιτέλους στην προεκλογική συζήτηση.

Στην Ισπανία, ο Τύπος ασχολείται με την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία. Η El País γράφει σχετικά: «Η Αυστραλία πετά έξω από τα γήπεδα το Νόβακ Τζόκοβιτς». Ο νούμερο ένα τενίστας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο των αντιεμβολιαστών, είναι απογοητευμένος από την απέλασή του. Και η El Mundo: «Η χειρότερη ήττα του Τζόκοβιτς». Ο νούμερο ένα του κόσμου, που έγινε σύμβολο του αντιεμβολιαστικού λαϊκισμού, διακινδυνεύει τόσο την συμμετοχή του στο Wimbledon όσο και στο αμερικανικό Open.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Η Ουκρανία ζητά όπλα από την Γερμανία». Ο επικεφαλής του CDU προτρέπει να μην αποκλειστεί η Ρωσία από το σύστημα πληρωμών. Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Εμβόλια των νέων μεταλλάξεων». Ερωτήματα τίθενται για τον χρόνο που πρέπει να έρθουν στην εμβολιαστική καμπάνια τα εμβόλια που αντιμετωπίζουν τις νέες παραλλαγές του ιού. Παράλληλα, ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν υπόσχεται ότι η ζωή θα επιστρέψει στην προ κορονοϊού κανονικότητα. Τέλος, η Die Welt: «Το Γραφείο Ομοσπονδιακής Αστυνομίας αυξάνει την πίεση στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram». Στη μάχη κατά της ανάρτησης εγκληματικού περιεχομένου, το Γραφείο θέλει να αναφέρει τις παραβιάσεις που συμβαίνουν στους λογαριασμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης πιο συχνά. Βουλευτές επικροτούν την αυστηρότερη στάση.

Στην Ιταλία, το όνειρο του Μπερλουσκόνι για την προεδρία της Δημοκρατίας ξεθωριάζει. Η La Repubblica γράφει σχετικά: «Ο Φίκο φρενάρει τον Μπερλουσκόνι». Ο πρόεδρος της Βουλής Ρομπέρτο Φίκο θέλει να εμποδίσει την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων, κάτι που βάζει φρένο στα σχέδιο του Καβαλιέρε. Στην Corriere de la Sera διαβάζουμε: «Προεδρία, διχασμός για την ψήφο των θετικών». Οι απόψεις διίστανται στη Βουλή για τη δυνατότητα ψήφου σε όσους βουλευτές έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό. Η La Stampa κυκλοφορεί με κύριο τίτλο: «Ο Μπερλουσκόνι σε αδιέξοδο». Αν δεν αποσυρθεί, θα πει αντίο στην κυβέρνηση. Τέλος, η Il Messaggero: «Φθάνει η σύντομη καραντίνα». Στις συζητήσεις κυβέρνησης και περιφερειών εξετάζεται σοβαρά η μείωση της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς που έχουν κάνει την ενισχυτική δόση.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Οι μεγαλύτεροι χορηγοί δεν συγκινούνται από την έκκληση για μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών του Πεκίνου». Εδώ και δύο χρόνια, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν να κάνουν τις μεγάλες εταιρείες να ακυρώσουν τις χορηγίες τους. Όμως, μπροστά στο φόβο να προσβάλλουν τους ηγέτες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, οι εταιρείες σιωπούν στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως υφίστανται κατά μαζικό τρόπο οι Ουιγούροι. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Τζόκοβιτς φεύγει από την Αυστραλία». Ο σέρβος τενίστας έφυγε την Κυριακή από την χώρα καθώς δεν κατάφερε να ανατρέψει δεύτερη φορά την απόφαση της κυβέρνησης να του ακυρώσει την βίζα. Τέλος, οι New York Times: «Τα lockdown της Κίνας αυξάνουν την πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού». Οι εταιρείες φοβούνται ότι τα περιοριστικά μέτρα για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού θα εμποδίσουν και πάλι τη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter