Διεθνής Τύπος: Χλωμό φθινόπωρο για την παγκόσμια οικονομία λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Διαμάχη στην ΕΕ για τους κανόνες χρέους

Διεθνής Τύπος: Χλωμό φθινόπωρο για την παγκόσμια οικονομία λόγω μετάλλαξης Δέλτα – Διαμάχη στην ΕΕ για τους κανόνες χρέους

Στις ΗΠΑ, οι Financial Times γράφουν: «Η ατμόσφαιρα για την επιχειρηματικότητα χλωμιάζει καθώς η έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα γέρνει τις προβλέψεις προς τα κάτω». Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ετοιμάζονται για ένα νέο κύμα χαμηλής οικονομικής δραστηριότητας ενώ οι ελπίδες ανάκαμψης στην Ευρώπη εξανεμίζονται. Στην Washington Post διαβάζουμε: «Οι φόβοι για την κυριαρχία των Ταλιμπάν». Υπό την διακυβέρνηση των ισλαμιστών ο χώρος για διαφοροποίηση από τους νεαρούς φιλελεύθερους εξατμίστηκε. Η Wall Street Journal έχει σήμερα τίτλο: «Ο κορονοϊός αντιμέτωπος με περίπλοκο μονοπάτι για να γίνει μια ασθένεια ρουτίνας». Οι ιολόγοι λένε ότι ο κορονοϊός μπορεί να γίνει μια ασθένεια ρουτίνας μια μέρα αλλά η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει ότι αυτό μπορεί να πάρει αρκετό καιρό.  Τέλος, οι New York Times: «Η απόφαση για τις αμβλώσεις βάζει φωτιά στη δημόσια συζήτηση στο Μεξικό». Η επέμβαση είναι τώρα νόμιμη στην χώρα αλλά πολλοί γιατροί αρνούνται να την κάνουν.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Διαμάχη για την αυστηροποίηση των κανόνων της Ευρώπης για το χρέος». Οι υπερχρεωμένες χώρες θέλουν να χαλαρώσουν τα όρια. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ζητά μια ξεκάθαρη θέση από την κυβέρνηση.  Στην Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Λάσετ βγαίνει στην αντεπίθεση». Ο υποψήφιος της CDU επιτέθηκε στο SPD και τη CSU σε τηλεοπτικό debate. Ο Όλαφ Σολτς κατηγορεί με την σειρά του το Λάσετ για προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων. Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung δηλώνει ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» ενώ ανέφερε ότι είδε κατορθώματα στο Αφγανιστάν.

Στη Γαλλία, η Le Monde γράφει: «Η αντίσταση των αφγανών γυναικών». Οι διαδηλώτριες για τις ελευθερίες και τα δικαιώματά τους δέχτηκαν την καταστολή από τους Ταλιμπάν.  Στη Le Figaro διαβάζουμε: «Εμβολιασμός: το κρίσιμο στοίχημα για τα άτομα σε κίνδυνο». Για την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει να επιτύχει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και των ατόμων με συννοσηρότητες. Όμως οι τελευταίοι ανεμβολίαστοι είναι δύσκολο να προσεγγιστούν. Τέλος, η Libération: «Η Ινταλγκό υποψήφια: εδώ είναι το στοίχημα». Η δήμαρχος Παρισίων Ανν Ινταλγκό επιβεβαίωσε την Κυριακή πως θα κατέβει στις εκλογές του 2022 ως υποψήφια του Σοσιαλιστικού κόμματος. Μια πρόκληση για την σοσιαλίστρια πολιτικό, η οποία έγινε από υποτιμημένη δελφίνος η καλύτερη από όλα τα μέλη ενός άφωνου κόμματος.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Οι γονείς ζητούν ριζικές αλλαγές για να γίνει οικονομικά προσιτή η παιδική πρόνοια». Σε δημοσκόπηση οι γονείς εμφανίζονται οργισμένοι για τις πολιτικές παιδικής πρόνοιας που κοστίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο και από το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο. Στην Daily Telegraph διαβάζουμε: «Ο Τζόνσον θα σκίσει τους περιορισμούς». Ο βρετανός πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην προχωρήσει σε άλλα λοκντάουν, λέγοντας ότι «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό». Ο Independent έχει σήμερα τίτλο: «Ο Τζαβίντ κάνει καταστροφική αναστροφή για τα υγειονομικά διαβατήρια». Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ είπε ότι το σχέδιο για τη χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε καταστήματα όπου υπάρχει συνωστισμός δεν θα προχωρήσει εν όψει της αποκάλυψης του χειμερινού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας από τον πρωθυπουργό. Τέλος οι Times γράφουν: «Ραντουκάνου: Είμαι έτοιμη για τα πάντα». Η 18χρονη τενίστρια Έμμα Ραντουκάνου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του US Open χωρίς να χάσει ένα σετ. Όταν ερωτήθηκε αν ήταν έτοιμη για την παγκόσμια δημοσιότητα είπε ότι «δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει αλλά ότι κι αν μου παρουσιαστεί θα το αντιμετωπίσω».

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η σφοδρότητα της πυρκαγιάς στη Μάλαγα φρενάρει την κατάσβεσή της». Η φωτιά στην Κόστα ντελ Σολ έχει κάψει ήδη 60.000 στρέμματα και ανάγκασε επτά πόλεις και 1.600 ανθρώπους να εκκενώσουν προς ασφαλές σημείο. Σε συνέντευξή της στην El Mundo, η πρώην πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος, Εσπεράνθα Αγκίρε, δηλώνει ότι «το να βάζεις εσωτερικά εμπόδια στην Αγιούσο είναι σαν να βοηθάς τον Σάντσεθ», ενώ αναφέρει ότι θα ψηφίσει την πρόεδρο της αυτόνομης κοινότητας της Μαδρίτης, Ισαβέλ Αγιούσο, στις επερχόμενες εκλογές για τον περιφερειακό επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ιταλία μη μας εγκαταλείπεις». Εκατοντάδες αφγανοί που συνεργάστηκαν με την Ιταλία δεν κατάφεραν να διαφύγουν και κάνουν δραματική έκκληση για βοήθεια. Οι Ταλιμπάν ψάχνουν σπίτι το σπίτι για συνεργάτες των δυτικών χωρών. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η οδύσσεια του μικρού Εϊτάν». Ο 6χρονος Εϊτάν Μπιράν ήταν ο μόνος επιζών από το δυστύχημα με τελεφερίκ που στοίχισε τη ζωή σε δεκατέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του. Το παιδί από τότε έχει γίνει το μήλο της έριδος ανάμεσα στις οικογένειες του πατέρα και της μητέρας. Η Il Messaggero έχει σήμερα τίτλο: «Φόροι και εργασία, αυτός είναι ο ελιγμός». Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ‘ρίξει’ στην οικονομία 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Τέλος, η Corriere de la Sera: «Έτσι θα είναι το εκτεταμένο πράσινο πάσο». Η αρχή θα γίνει τον Οκτώβριο για τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό των εστιατορίων, τους εργαζόμενους στις μεταφορές και την ψυχαγωγία. Το διάταγμα θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter