Διεθνής Τύπος: Ύποπτες διαρροές σε αγωγούς αερίου – Ένα βήμα πριν την προσάρτηση εδαφών η Ρωσία

Διεθνής Τύπος: Ύποπτες διαρροές σε αγωγούς αερίου – Ένα βήμα πριν την προσάρτηση εδαφών η Ρωσία

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Η Ευρώπη εξετάζει ύποπτες διαρροές σε αγωγούς αερίου». Οι ευρωπαϊκές αρχές ερευνούν μυστηριώδεις διαρροές σε δυο κλειστούς αγωγούς μεταφοράς ρωσικού αερίου προς τη Γερμανία, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών για την ενεργειακή επάρκεια. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Το Κρεμλίνο επιστρατεύει δυνάμεις για να εμποδίσει την έξοδο των ανδρών». Η Ευρώπη φοβάται ότι η Μόσχα είναι κοντά στο να προσαρτήσει κομμάτια της Ουκρανίας. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Φόβοι για σαμποτάζ καθώς αγωγοί ρωσικού αερίου πλήττονται από σειρά διαρροών». Τα κράτη της βόρειας Ευρώπης ισχυρίζονται ότι το ατύχημα δεν αποτελεί πιθανότητα ενώ οι διαρροές προκαλούν μπουρμπουλήθρες με διάμετρο ενός χιλιομέτρου. Τέλος η Washington Post: «Η Ρωσία λίγο πριν την αρπαγή εδάφους». Οι σύμμαχες δυνάμεις χαιρετούν ως έγκυρη την ψήφο της προσάρτησης, μετά την διαδικασία του δημοψηφίσματος. Το 95% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ της προσάρτησης.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Προειδοποίηση για τις τιμές στα σπίτια καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών ανεβαίνουν απότομα». Αναλυτές λένε ότι οι αξίες των ιδιοκτησιών μπορεί να πέσει μέχρι και 15%. Ο Guardian έχει τίτλο: «Η στιγμή για τους Εργατικούς: ο Στάρμερ σχεδιάζει την επιστροφή στην εξουσία». Ο ηγέτης των Εργατικών υπόσχεται να δημιουργήσει καινούρια εταιρεία ηλεκτρισμού καθώς επιτίθεται στο Συντηρητικό κόμμα. Στον Independent διαβάζουμε: «Τόριδες βουλευτές λένε στον Κουάρτενγκ να επιλύσει την καταστροφή στον προϋπολογισμό». Το ΔΝΤ προειδοποιεί τον υπουργό Οικονομικών ότι οι μειώσεις φόρων στους πλουσίους θα μεγαλώσει το χάσμα της ανισότητας. Τέλος, η Daily Telegraph: «Πάρτε πίσω τις περικοπές φόρων, λέει το ΔΝΤ στην Τρας». Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κάνει μια σπάνια παρέμβαση για να επιτεθεί στην απόφαση της πρωθυπουργού να καταργήσει το φόρο στα μεγάλα εισοδήματα.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Δύο πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι τον Απρίλιο του 2023 ». Ο Χάμπεκ επιμένει ότι θεωρεί την κίνηση αυτή απαραίτητη για την τρέχουσα συγκυρία. Παράλληλα, η διανομή φυσικού αερίου είναι, πιθανότατα, εκτός τραπεζιού. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Ο Χάμπεκ θεωρεί απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού». Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών αναμένει ότι το Isar 2 και το Neckarwestheim θα πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένα στο δίκτυο μέχρι την άνοιξη του 2023 προκειμένου να αντισταθμιστούν τα σημεία συμφόρησης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Τέλος, η Die Welt: «Στο Nord Stream υπάρχουν πολλές ενδείξεις για δολιοφθορά». Οι σωλήνες είναι κατεστραμμένοι σε τρία σημεία. Κανείς δεν υποθέτει πια ότι πρόκειται για σύμπτωση ή ελαττώματα. 

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Η συμφωνία Μελόνι-Ντράγκι». Αδύναμη στην Ευρώπη, η ηγέτιδα της δεξιάς βρίσκει βοήθεια από τον πρώην τραπεζίτη. Σε αντάλλαγμα αποδέχεται τρεις όρους σχετικά με την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και το χρέος. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Επίθεση στους αγωγούς αερίου». Δύο εκρήξεις στη Βαλτική, πλήγμα για το Nord Stream. Αναφορές για τρομοκρατική ενέργεια της Ρωσίας. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Επίθεση στο ευρωπαϊκό αέριο». Δύο υποθαλάσσιες εκρήξεις στα ανοιχτά της Δανίας πλήττουν το Nord Stream. Το ΝΑΤΟ είναι σε επιφυλακή και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ενέργεια υβριδικού πολέμου. Τέλος, η Corriere della Sera: «Τα πρώτα βήματα της Μελόνι για την κυβέρνηση». H ακροδεξιά ψάχνει πρόσωπα υψηλού κύρους, που να μην αμφισβητούνται στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναζητείται ένα υπουργείο με σημασία για τον Σαλβίνι.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Ο κινηματογράφος όμηρος στις πλατφόρμες». Οι επικεφαλής της έβδομης τέχνης καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη χρονολογία των Μέσων. Όμως, Disney+, Netflix και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες αυξάνουν την πίεση σε αυτή τη ρύθμιση που προστατεύει τις κινηματογραφικές αίθουσες. Στη Libération διαβάζουμε: «Έρευνα στην ιδιωτική εκπαίδευση: τα αρπακτικά της ανώτερης εκπαίδευσης». Πίσω από τα ιδιωτικά σχολεία, που αποκτούν περισσότερους μαθητές, κρύβονται επενδυμένα κεφάλαια τα οποία θέλουν να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Αυτό το καταφέρνουν με τη βοήθεια της δημόσιας εξουσίας. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Ουκρανία: πυρηνικά δόγματα τίθενται υπό δοκιμή». Η απειλή του Πούτιν για χρήση πυρηνικών παραμένει ανησυχητική, ειδικά για ένα τακτικό πλήγμα. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, προειδοποιεί η Ουάσινγκτον, ενώ αφήνει ασαφή την απάντησή της για να αποφύγει την κλιμάκωση. Τέλος, η Le Figaro: «O Πούτιν ενορχηστρώνει την προσάρτηση ενός κομματιού της Ουκρανίας». Με τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές ο ρώσος πρόεδρος θέλει να προσαρτήσει περισσότερα από 100 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους, χωρίς καμία, ουσιαστικά, στήριξη από τη διεθνή κοινότητα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «H κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων κατά 3,5%». Το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί μια συμφωνία για υπαλλήλους διαφορετικής παλαιότητας ώστε να αναχαιτίσει τις συνέπειες του πληθωρισμού, ενώ ανοίγει την πόρτα να μειώσει την εργάσιμη εβδομάδα στις 35 ώρες. Και η El Mundo: «Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αποδίδουν σε σαμποτάζ τις διαρροές στους αγωγούς στη Βαλτική». Δανία και Σουηδία αποδίδουν τη διαρροή σε «ηθελημένες ενέργειες» και όχι σε ατύχημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter