Διεθνώς καταζητούμενοι οι δύο δολοφονημένοι στην Κέρκυρα

Διεθνώς καταζητούμενοι οι δύο δολοφονημένοι στην Κέρκυρα

Ενώ οι ελληνικές αστυνομικές και λιμενικές Αρχές αναζητούν τα ίχνη των εκτελεστών των δυο Σερβομαυροβούνιων θυμάτων τους, τα στοιχεία της υπόθεσης παραπέμπουν στον αδίστακτο και ακήρυκτο πόλεμο ανάμεσα σε συμμορίες του Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

Τα θύματα της άγριας δολοφονίας ο Άλαν Κόζαρ από το Μπαρ του Μαυροβουνίου και ο Νταμίρ Χάτζιτς από το σέρβικο Ούζιτσε. Τρίτο πρόσωπο μίσθωσε για λογαριασμό τους τη βίλα στον Χαλικούνα, όπου έφθασαν με πλαστά διαβατήρια Σλοβενίας, εξ’ ου και οι πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Και οι δυο τους ήταν καταζητούμενοι τόσο από τις αστυνομικές Αρχές Σερβίας και Μαυροβουνίου ενώ είχε εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας του Μαυροβουνίου οι δυο νεκροί πια, βαρύνονται με σωρεία κατηγοριών, ανάμεσα σ’ αυτές και την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Οι εκτελεστές τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έδρασαν κι αυτοί επαγγελματικά ενώ οι κάλυκες που περισυνελέγησαν στον τόπο του εγκλήματος παραπέμπουν σε βαρύ στρατιωτικό ντουφέκι.

Τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου περιγράφουν με έντονα χρώματα τον βίο και την πολιτεία των θυμάτων, ξετυλίγοντας τον μίτο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Στην αναζήτηση των δραστών συμμετείχαν εκτός των ανδρών της Αστυνομίας και το Λιμενικό, προκειμένου να περιορίσει τη διαφυγή από τη θάλασσα ενώ γίνονται αυστηροί έλεγχοι και στο αεροδρόμιο.

Την ΕΛΑΣ ειδοποίησε διερχόμενος που είδε τα δυο ακίνητα σώματα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με άλλη διερευνητέα εκδοχή, δολοφονήθηκαν στη βίλα και μεταφέρθηκαν, άγνωστο γιατί, στο αυτοκίνητο στον αύλειο χώρο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα χθεσινά θύματα του Χαλικούνα σχετίζονται με τον πόλεμο των συμμοριών, δραματικό επεισόδιο του οποίου ήταν και η δολοφονία στη Βάρη δυο Σερβομαυροβούνιων από τέσσερις αδίστακτους ενόπλους, στις 20 Ιανουαρίου φέτος.

Πηγή: Ενημέρωση Κέρκυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter