Διετής πλέον η Ηλεκτρονική Θεώρηση Εισόδου των Ελλήνων στις ΗΠΑ

Διετής πλέον η Ηλεκτρονική Θεώρηση Εισόδου των Ελλήνων στις ΗΠΑ

Την επέκταση της ESTA (Ηλεκτρονικής Θεώρησης για Ταξιδιωτική Άδεια στις ΗΠΑ) των Ελλήνων πολιτών ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Προηγήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, που πραγματοποιήθηκε για την υλοποίηση του νόμου 4579/2018, ο οποίος αφορά το μητρώο ονομάτων επιβατών πτήσεων (PNR) και ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο εξής, οι Έλληνες επιχειρηματίες και τουρίστες θα μπορούν να ανανεώνουν κάθε δύο χρόνια, αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα, τη διάρκειας 90 ημερών άδεια εισόδου και παραμονής χωρίς προξενική θεώρηση στις ΗΠΑ. Αυτή η χρονική διάρκεια αποτελεί το ανώτατο προβλεπόμενο όριο.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πάιατ, η ESTA από ένα χρόνο γίνεται δύο χρόνια, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ σε διάστημα δύο ετών από την έκδοση της συγκεκριμένης ταξιδιωτικής άδειας, που σημειωτέον έχει αντικαταστήσει τη VISA. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρέσβη και τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόδειξη οτι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Η επαναφορά του ESTA στη διετή διάρκεια, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης, είναι απόφαση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σε αναγνώριση, όπως επεσήμανε, της προόδου που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στον τομέα της εφαρμογής της νομοθεσίας PNR, αλλά και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της προστασίας συνόρων.

Η ESTA, η ηλεκτρονική έγκριση ταξιδιού είναι κάτι αντίστοιχο της ταξιδιωτικής βίζας. Αντί όμως ο ενδιαφερόμενος να πηγαίνει στην πρεσβεία και να περιμένει για τις απαραίτητες διαδικασίες της έντυπης βίζας, μπορεί να κάνει την διαδικασία ηλεκτρονικά από το σπίτι του μέσω του υπολογιστή του.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter