Διέξοδο μπροστά στη φθορά αναζητά ο Μητσοτάκης

Διέξοδο μπροστά στη φθορά αναζητά ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πως πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση ενόψει της πορείας προς τις Ευρωεκλογές και με δεδομένες τις φθορές που έχει υποστεί η εικόνα του, περισσότερο αποτέλεσμα μιας πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες από μια πολιτική φθορά σε επίπεδο θεσμών.

Η εικόνα που δημιούργησε μέσα από τα ελεγχόμενα πολλά και «δικά του» Μέσα Ενημέρωσης διαψεύδεται καθημερινά στην πραγματική ζωή.

Οι νέοι, έφηβοι και σπουδαστές βλέπουν το μέλλον τους γκρίζο. Είτε μέσα από την υποβάθμιση των πανεπιστημίων και τη δημιουργία ιδιωτικών «κολεγίων» είτε μέσα από το άμεσο μέλλον τους που σημαίνει δυσκολίες στη στέγη και χαμηλούς μισθούς.

Οι αγρότες εισπράττουν την κυβερνητική αδιαφορία στην προστασία των περιοχών τους αλλά και των εισοδημάτων τους βλέποντας μια τεράστια αύξηση του κόστους των μεσαζόντων. Αυτοί που κερδίζουν τεράστια ποσά είναι όσοι μεσολαβούν μέχρι να φτάσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, του κράτους συμπεριλαμβανομένου μέσω ΦΠΑ. Δεν βλέπουν φως στο τούνελ.

Οι εργαζόμενοι με τους χαμηλούς μισθούς βλέπουν να εξανεμίζονται τα χρήματά τους και να μην φτάνουν τις δύο τελευταίες βδομάδες του μήνα. Η ακρίβεια είναι μπροστά στα μάτια τους, στο σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στη βενζίνη.

Μπροστά σε όλους αυτούς η κυβέρνηση στήνει ένα «ιδιωτικό» σύστημα υγείας, ζητάει φακελάκι -που το θεσμοθετεί ως επίσημη πληρωμή- για να επισπευσθεί μια επέμβαση και μαζί με τις ιατρικές υπηρεσίες τα φάρμακα ακριβαίνουν καθημερινά.

Τα προβλήματα ασφάλειας πολλαπλασιάζονται επίσης τις τελευταίες εβδομάδες με τον κόσμο να μην ξέρει γιατί και πως έτσι «ξαφνικά».

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει μια ομάδα Ελλήνων κατά μιας άλλης έρχεται ένα γερό ευρωπαϊκό χαστούκι που δικαιώνει όσους φώναζαν και έβλεπαν τόσο καιρό. Μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώτη και μοναδική στα χρονικά των «δημοκρατικών» ελληνικών κυβερνήσεων.

Το Κράτος Δικαίου ποδοπατείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Ελευθερία του Τύπου βάλλεται καθημερινά. Από τις λίστες Πέτσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε τις προθέσεις της.

Το «δεν είναι αυτό που νομίζετε», δεν περνάει πλέον. Τα ταξίδια και οι φωτογραφήσεις του ανέμελου και λαμπερού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκούν για να ανατρέψουν την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει κάθε Έλληνας μπροστά του. Όσο κι αν φωτογραφηθεί, όση ειρωνεία και αλαζονεία και αν χρησιμοποιήσει, φαίνεται πως στρέφεται εναντίον του.

Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης τα δείχνουν, παραμένει ωστόσο άγνωστο ποιος θα καρπωθεί αυτές τις απώλειες…

Εξάλλου κανείς δεν ξεχνά την Ιστορία. Πάντα η ακροδεξιά μπορεί να σπεύσει ως δεκανίκι της άρχουσας τάξης.

Δείτε επίσης:

Τέσσερα μέτωπα – φωτιά πανικοβάλλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μακελειό στη Γλυφάδα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – «Ηθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» (Video)

Θρίλερ σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: Αναφορές για τουλάχιστον έναν νεκρό – Ταμπουρωμένος ο δράστης (Photos)

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter