Διευκολύνσεις για τα άτομα με προβλήματα όρασης στις Τράπεζες

Την επίτευξη οριστικής λύσης για την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με προβλήματα όρασης στις καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές ,προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης .

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ,με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίας Γιαννακάκη, και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογράμμισε τη βούληση του Υπουργείου να δοθεί οριστική λύση για την άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, όπως είναι το αίτημα για συμμετοχή μαρτύρων και η άρνηση των τραπεζικών καταστημάτων να εκδώσουν κάρτες ATM ή πιστωτικές κάρτες, όταν το αίτημα υποβάλλεται από τυφλούς συναλλασσόμενους.

Η κα. Γιαννακάκη εξέφρασε την προσδοκία της να συνεργαστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς έτσι ώστε οι τραπεζικές συναλλαγές να πραγματοποιούνται, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τυφλών και με προβλήματα όρασης συμπολιτών, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό των αρχών της ισότητας, της μη διάκρισης και κυρίως της αξιοπρέπειάς τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.