Διευκρινίσεις για λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ – Τι θα ισχύει από Δευτέρα

Διευκρινίσεις για λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ – Τι θα ισχύει από Δευτέρα

Διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την πρόσβαση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έδωσε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μέσω παρέμβασής του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι για τα ψώνια μας στα καταστήματα θα πρέπει πρώτα να κλείσουμε ραντεβού με το κατάστημα και αφού λάβουμε μήνυμα για την επίσκεψή μας με τον ορισμό ημερομηνίας και ώρας, θα πρέπει να στείλουμε νέο μήνυμα στο 13032 με το ονοματεπώνυμό μας, ώστε να λάβουμε έγκριση με ισχύ τριών ωρών.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι για το λιανεμπόριο επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και δεν ισχύει ο περιορισμός της μετάβασης στα 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα υπάρχει «κόφτης» όσον αφορά τα μηνύματα στο 13032.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, παραμένει υποχρεωτική η αποστολή SMS με τον κωδικό «2» στο 13033, ενώ σε αυτήν την περίπτωση ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων. «Για παράδειγμα, δεν θα μπορούμε να πάμε σε σούπερ μάρκετ της Γλυφάδας εάν κατοικούμε στην Αγία Παρασκευή», σημείωσε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter