Διευκρινίσεις για την μη καταβολή παραβόλου αναβολής, ζητάει ο ΔΣΑ από τον Κοντονή

Διευκρινίσεις για την μη καταβολή παραβόλου αναβολής, ζητάει ο ΔΣΑ από τον Κοντονή

Με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, ζητά να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος, σχετικά με τη μη καταβολή παραβόλου αναβολής σε περιπτώσεις που τα οικεία δικόγραφα έχουν κατατεθεί προ της 22ας Ιανουαρίου 2017.

Στο δικηγορικό κόσμο έχει προκύψει σοβαρό θέμα σχετικά με την μη υποχρέωση καταβολής παραβόλου αναβολής σε υποθέσεις όπου τα σχετικά δικόγραφα έχουν κατατεθεί, προ της ενάρξεως εφαρμογής του σχετικού νόμου(Ν.4446/2016), δηλαδή την 22α Ιανουαρίου 2017.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, από την γραμματική διατύπωση της σχετικής διάταξης, προκύπτει ότι το εν λόγω παράβολο είναι καταβλητέο μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που το ένδικο βοήθημα ή το ένδικο μέσο έχει κατατεθεί μετά την ισχύ του νόμου, ήτοι μετά τις 22/1/2017.

Συνεπώς, επισημαίνεται, για την υποβολή του προφορικού αιτήματος για αναβολή της συζήτησης, στις περιπτώσεις που τα οικεία δικόγραφα που έχουν κατατεθεί προ της 22/1/2017, κατ’ ορθή εφαρμογή του νόμου, δεν απαιτείται η καταβολή παραβόλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter