Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Διευκρινίσεις για την μη καταβολή παραβόλου αναβολής, ζητάει ο ΔΣΑ από τον Κοντονή

Με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, ζητά να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος, σχετικά με τη μη καταβολή παραβόλου αναβολής σε περιπτώσεις που τα οικεία δικόγραφα έχουν κατατεθεί προ της 22ας Ιανουαρίου 2017.

Στο δικηγορικό κόσμο έχει προκύψει σοβαρό θέμα σχετικά με την μη υποχρέωση καταβολής παραβόλου αναβολής σε υποθέσεις όπου τα σχετικά δικόγραφα έχουν κατατεθεί, προ της ενάρξεως εφαρμογής του σχετικού νόμου(Ν.4446/2016), δηλαδή την 22α Ιανουαρίου 2017.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, από την γραμματική διατύπωση της σχετικής διάταξης, προκύπτει ότι το εν λόγω παράβολο είναι καταβλητέο μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που το ένδικο βοήθημα ή το ένδικο μέσο έχει κατατεθεί μετά την ισχύ του νόμου, ήτοι μετά τις 22/1/2017.

Συνεπώς, επισημαίνεται, για την υποβολή του προφορικού αιτήματος για αναβολή της συζήτησης, στις περιπτώσεις που τα οικεία δικόγραφα που έχουν κατατεθεί προ της 22/1/2017, κατ’ ορθή εφαρμογή του νόμου, δεν απαιτείται η καταβολή παραβόλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.