Τι είπε για το ΕΚΑΣ

Διευκρινίσεις για το κοινωνικό μέρισμα στους ανέργους και ηλικιωμένους από την Αχτσιόγλου

Ανάλογα με τον χρόνο της ανεργίας το 2017 θα αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα που είχε ένας άνεργος το 2016 ώστε να μην αποκλειστεί από την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Για την καταβολή μερίσματος θα λαμβάνονται υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις. Επειδή θα μπορούσε να αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι, θα υπάρχει πρόνοια ανάλογα με το χρόνο της ανεργίας να αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων. Αν για παράδειγμα ήσουν 10 μήνες άνεργος εντός του 2017 θα αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό των εισοδημάτων σου, που αντιστοιχεί από το 2016 ώστε να περάσεις το εισοδηματικό κριτήριο και να ενταχθείς στη λήψη του μερίσματος» είπε  στον Realfm 97,8 η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, θα δοθεί και η δυνατότητα σε κατηγορίες, όπως οι ηλικιωμένοι να υποβάλουν δήλωση με άλλο τρόπο . «Θα φροντίσουμε ώστε να υποβάλλονται οι αιτήσεις με έναν εύκολο τρόπο για όλο τον κόσμο, να μην υπάρχει ανησυχία» συμπλήρωσε η κα Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενίσχυση των συνταξιούχων που θα τους κοπεί το ΕΚΑΣ το 2018. «Θα φροντίσουμε η κατάργηση του ΕΚΑΣ να εξισορροπηθεί με άλλες δράσεις που θα κάνουμε. Αν θυμάστε τον Μάιο του 2017 , η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για εφαρμογή στο πλαίσιο των θετικών μέτρων, ένα σύνολο μέτρων που θα ανακουφίσουν όσους υποστούν μεγαλύτερη επιβάρυνση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.