Διευκρινήσεις Πλεύρη: Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι προβλέπεται για το πρόστιμο

Διευκρινήσεις Πλεύρη: Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τι προβλέπεται για το πρόστιμο

Σε διευκρινήσεις σχετικά με την χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και την κατάργηση του προστίμου αλλά και για την πορεία του κορονοϊού, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό δεν θα καταργηθεί. Σε πρώτη φάση, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, αυτό που μελετάται είναι να καταργηθεί για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν από τους περιορισμούς για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου. Μετά όμως θα επανεξεταστούν και οι όποιες αποφάσεις θα συναρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Μιλώντας για την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, είπε ότι έχει δυο όψεις. Τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει το γεγονός ότι το 85% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι και το 90% των άνω των 60.

Για το θέμα της 4ης δόσης του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων.

Στο σκέλος της αναστολής των υγειονομικών, ο Θάνος Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός. Οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31/12. Μετά το ζήτημα τους θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία. Ο Υπουργός Υγείας, είπα ότι από τους 7.000 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή αρχικά, αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι οι περίπου 3.500, αλλά υπάρχουν και πολλοί που επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι εμβολιάστηκαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter