Διευρύνεται η κυβερνητικη πλειοψηφία; – Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό ο Σαρίδης

Διευρύνεται η κυβερνητικη πλειοψηφία; – Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό ο Σαρίδης

Διατεθειμένος να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό κόντρα στη γραμμή του κόμματός του παρουσιάστηκε ο Γ. Σαρίδης στη Βουλή.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων είπε:

«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον προϋπολογισμό. Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει- τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Μάλιστα, ο κ. Σαρίδης επανέλαβε την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την παροχή νομικής βοήθειας σε δανειολήπτες με χαμηλό εισόδημα, καλώντας την κυβέρνηση να την εξετάσει προκειμένου «πιστέψει το άνοιγμα της προς το κέντρο, το κέντρο που υπηρέτησε και υπηρετεί», όπως πρόσθεσε με νόημα.

Διαλύεται η Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων;

Δεν είναι μυστικό πως οι σχέσεις ανάμεσα σε Β. Λεβέντη και Γ. Σαρίδη μόνο αγαστές δεν είναι, μετά το γνωστό περιστατικό με τον Δ. Καβαδέλλα που δεν επιθυμούσε να πληρώσει εισιτήριο στη ΔΕΘ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκατέρωθεν δηλώσεις, κανένας εκ των δύο δεν προτίθεται να υποχωρήσει, κάτι που αποτυπώνεται και από τη σημερινή εξέλιξη.

Στην περίπτωση που ο Γ. Σαρίδης αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων, τότε αυτομάτως η Κ.Ο. του κόμματος διαλύεται γιατί αριθμεί μόλις πέντε βουλευτές, δηλαδή το όριο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μέχρι στιγμής, στελέχη του κόμματος του Β. Λεβέντη -μετά από οχλήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών- τηρούν σιγή ιχθύος ως προς τα λεγόμενα του βουλευτή τους.

Υπενθυμίζεται πως η Θ. Μεγαλοοικονόμου, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην της Ένωσης Κεντρώων, είχε προσχωρήσει στην κυβερνητική πλειοψηφία λόγω της υπερψήφισης του περσινού προϋπολογισμού, όντας όμως ανεξάρτητη βουλευτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter