Διεύρυνση και προγραμματικές θέσεις προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Διεύρυνση και προγραμματικές θέσεις προτεραιότητες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή προσχώρηση του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τους προφανείς συνειρμούς, καταδεικνύει και κάτι ακόμη: ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χτίζεται αργά μεν μεθοδικά δε. «Δεν είναι ένα πυροτέχνημα, δεν υπακούει σε εκλογικούς σχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής για εντυπωσιασμό», λέει στο Documentonews.gr στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά συμβαδίζει με τις ανακοινώσεις του προγράμματος του κόμματος για την έξοδο της χώρας στη μετά Covid εποχή».

Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει και όπως γράφουμε και στο αυριανό Documento προγραμματίζει επισκέψεις μέσα στο καλοκαίρι σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η συγκυρία ευνοεί το άνοιγμα του κόμματος ειδικά στα στρώματα εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε προεκλογικά υστέρηση όπως ο περίφημος μεσαίος χώρος και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.

Ειδικά για τους τελευταίους εκτιμούν ότι η αιφνιδιαστική τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που ανατρέπει το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων, δίνοντας τη δυνατότητα στα Διοικητικά Συμβούλια να εκλέγουν οποτεδήποτε νέες Διοικητικές Επιτροπές με οριακή πλειοψηφία 50% συν 1%, αντί των 4/5 των μελών τους που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Όσο κι αν παρόμοιες αποφάσεις περνούν, για ευνόητους λόγους, κάτω από τη μύτη των ΜΜΕ η αντίδραση, εκτιμούν, των Επιμελητηρίων θα είναι σφοδρή.

Τέλος, μεθαύριο Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Χαλκίδα, όπου θα έχει συνάντηση με την Ένωση Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Μεταλλεία Εύβοιας και θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter