Διευθύνων σύμβουλος Moderna: Tρίτη δόση εμβολίου από το τέλος καλοκαιριού για τους ανθρώπους σε κίνδυνο

Διευθύνων σύμβουλος Moderna: Tρίτη δόση εμβολίου από το τέλος καλοκαιριού για τους ανθρώπους σε κίνδυνο

Για ανάγκη τρίτης δόσης ώστε να προστατευτούν άνθρωποι που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, σε συνέντευξή του στην «Journal Du Dimanche».

Όπως είπε ο Στεφάν Μπανσέλ, την Κυριακή 23/5: «Πιστεύουμε ότι το εμβόλιό μας θα είναι αποτελεσματικό για συγκρίσιμη περίοδο, εκτός του ότι οι μεταλλάξεις αυξάνουν το επίπεδο απειλής, γι’ αυτό πρέπει να προβλέψουμε και να εμβολιάσουμε όλα τα άτομα που κινδυνεύουν με μια τρίτη δόση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ιδίως τους κατοίκους των γηροκομείων που έλαβαν την πρώτη τους δόση στις αρχές του έτους».

Επίσης, επισήμανε πως πρέπει να προστατευτούν οι «εύθραυστοι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι», ενώ είπε ότι όλοι οι ενήλικες και οι έφηβοι πρέπει να λάβουν επιπλέον δόση.

Ακόμα, προειδοποίησε πως η καθυστέρηση δύο ή τριών μηνών στους εμβολιασμούς μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θανάτων αλλά και των νοσηλειών, κάτι που ίσως επιφέρει και τέταρτο κύμα της ασθένειας COVID-19 στη Γαλλία.

Όπως επισήμανε, η Moderna δοκιμάζει τώρα τρεις διαφορετικές στρατηγικές ενίσχυσης με την πρώτη ενάντια στο αρχικό στέλεχος που εντοπίστηκε στη Γουχάν, τη δεύτερη εναντίον του στελέχους της Νότιας Αφρικής και την τρίτη εναντίον ενός συνδυασμό και των δύο.

Πηγή: lejdd.fr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter