Διευθυντές σχολείων: Καταργήστε τους φόρους πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία

Διευθυντές σχολείων: Καταργήστε τους φόρους πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία

Nα καταργηθούν οι φόροι κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες με στόχο να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων ζητάει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων καθώς η μείωση της επιχορήγησης τους από το 2010 ξεπερνά το 50% οι επιστημονική ένωση διευθυντών ζητά να μειωθούν οι φόροι γιατί θα υπάρξει πρόβλημα με την θέρμανση των σχολείων.

Συγκεκριμένα καλεί τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:

1. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος ανέρχεται στα 280 € το χιλιόλιτρο, αλλά και του Φ.Π.Α., στο πετρέλαιο θέρμανσης που προμηθεύονται οι Σχολικές Επιτροπές.

2. Πλήρη κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

3. Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter