Digital magazine – Ευρωμπάσκετ ’87: Ένα όνειρο τρελό…

Digital magazine – Ευρωμπάσκετ ’87: Ένα όνειρο τρελό…

Αθλητικό είναι το νέο ψηφιακό περιοδικό που ετοίμασε η ομάδα του Documento, για να θυμηθούμε μια εποποιία με σημαντικές προεκτάσεις. 

Κάποιες σποραδικές ατομικές επιτυχίες είχε να επιδείξει η Ελλάδα στον αθλητικό τομέα, με πιο πρόσφατες εκείνη την εποχή τις ακοντίστριες Άννα Βερούλη από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου το 1982 και Σοφία Σακοράφα με παγκόσμιο ρεκόρ. 

Η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ το 1987 έγινε σε μια χώρα που ελάχιστα ήξερε και είχε αναδείξει το άθλημα και ζούσε κι είχε περάσει από εποχές λιτότητας και πρόσμενε ευρωπαϊκή ευημερία με τα πακέτα Ντελόρ. Η επιτυχία όμως ήταν απρόσμενη αλλά ανέδειξε τους καρπούς της συλλογικής προσπάθειας. Το «ανάδελφο έθνος» ανέβαινε στο βάθρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού και το υποσυνείδητο της χώρας έβγαινε πανηγυρίζοντας την παραγνωρισμένη «αξία» του.

Όλα μπήκαν σε ράγες, από το μπάσκετ που μπήκε σε κάθε σπίτι με μια μπάλα και τις χιλιάδες μπασκέτες που ξεφύτρωσαν χτίζοντας άξιους διαδόχους του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα, του Φάνη και των άλλων παιδιών του θριάμβου. Κι η χώρα μπήκε στις πρώτες θέσεις της πίστας της Ευρώπης είτε για καλό είτε για «κακό» σκοπό.

Το κείμενο έχει γράψει ο Νίκος Παπαδογιάννης και την επιμέλεια έχει ο Αντώνης Φουντής

Διαβάστε την ψηφιακή μας περιοδική έκδοση πατώντας στα έντονα στοιχεία του κειμένου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter