Διηγήματα για την πανδημία στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή στα περίπτερα μαζί με το Documento

Διηγήματα για την πανδημία στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή στα περίπτερα μαζί με το Documento

Πεζογραφικές ψηφίδες που συνθέτουν το παζλ της_x000D_
πανδημίας

Το μεγάλο αφήγημα της εξάπλωσης του κορονοϊού και ο εγκλεισμός του πολίτη όπως συντίθεται από τα διηγήματα που έγραψαν για το Documento η συγγραφέας Σοφία Μπραϊμάκου («Το αγκάθι»), ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιώργος Σερβετάς («Carradine, Bert»), ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος («Μόνο από τη μια πλευρά»), η συγγραφέας Τζούλια Γκανάσου («Ο ήχος»), ο πεζογράφος Σάκης Σερέφας («Σπάω την καραντίνα έτσι;»), η συγγραφέας Έλενα Χουσνή («Αφόρετη ανθρωπίλα»), ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Νίκος Θεοδοσίου («Το τελευταίο ταξίδι») και η φιλόλογος και συγγραφέας Αθηνά Τσάκαλου («Και θυμήθηκαν όλοι τις αγριοκερασιές»).

Ο Τάσος Θεοφίλου και η Chrispy Shift γράφουν και σχεδιάζουν αποκλειστικά για το Documento τη νέα ιστορία των Μαν και Στελάν που εξελίσσεται στις μέρες της καραντίνας.

Η Μαρία Φραγκούλη μεταφράζει τέσσερα ποιήματα του Μάριο Αντρέα Ριγκόνι («Τον καιρό του κορονοϊού», «Καρτέσιος») και του Τιτσιάνο Σκάρπα («Δυο φολίδες φορητής ομίχλης», «Ο πιο σκληρός Απρίλης») γραμμένα για την τραγωδία που βιώνει η Ιταλία.

Η φιλόλογος και ιστορικός τέχνης Χρύσα Κακατσάκη ξεχωρίζει σελίδες της λογοτεχνίας που αναφέρονται σε πανδημίες και επιδημίες διαχρονικά.

Ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης αναρωτιέται ποιος έγραψε το σενάριο που ζούμε σήμερα και αν μετά το τέλος αυτής της ιστορίας θα μας μείνει κάνα σέντσι για ψώνια ή θα κάνουμε ντου στα μάρκετ αλά Αρτζεντίνα.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter