Για Πέμπτη-Παρασκευή

Διήμερη αργία λόγω καύσωνα ζητούν δικαστές

Δικαστές ζητούν διήμερη αργία, για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, λόγω καύσωνα.

Επικαλούνται την έλλειψη κλιματιστικών σε πολλά δικαστήρια της χώρας, αλλά και τις συστάσεις των αρμόδιων κρατικών φορέων για αποφυγή μετακινήσεων το επόμενο 48ωρο.

Το αίτημα γνωστοποιείται μέσω... facebook από δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων .

Πρόκειται για την εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη και τον πρόεδρο Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη, οι οποίοι ενόψει των επικείμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, αναφέρουν:

«Από καιρό έχουμε επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικές και λειτουργικές υποδομές των δικαστηρίων της χώρας (έλλειψη κλιματισμού σε πολλά δικαστήρια).

Λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω γεγονός, τις επικείμενες, περαιτέρω, ακραίες καιρικές συνθήκες για τη χώρα μας (επικείμενου πρωτοφανούς κύματος καύσωνα), καθώς και των συνεχών συστάσεων τις τελευταίες ημέρες για αποφυγή των μετακινήσεων και δεδομένου ότι καθημερινά από τα δικαστήρια της χώρας διέρχεται πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, θεωρούμε ότι επιβάλλεται επειγόντως η άμεση λήψη απόφασης εκ μέρους των αρμόδιων θεσμικών οργάνων της πολιτείας περί αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων για τις ημέρες Πέμπτη 29-6 και Παρασκευή 30-6 προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών και όλων των παραγόντων των δικών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.