Δικά μου, δικά σου, δικά μου

Δικά μου, δικά σου, δικά μου

Μέτρα που κοροϊδεύουν την κοινωνία εξαγγέλλει δις την εβδομάδα το τρίο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης με όλη την ιεροτελεστία της αυτού μεγαλειότητας της υπουργικής τους θέσης κάνουν λόγο για μέτρα που ανακουφίζουν υποτίθεται εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Γιατί θεωρούν μέτρα την αναστολή των εργασιακών συμβάσεων, του κοψίματος του μισθού στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα κατά 50%, την μεταφορά κατά 10 ημέρες των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και τον διαμοιρασμό του κόστους της υγειονομικής κρίσης στην κοινωνία.

Η πρακτική της δεξιάς ιδεολογίας σε όλο της το μεγαλείο. Τα κέρδη δικά μας και το κόστος μοιρασμένο.

Δίνουν 800 ευρώ για ενάμιση μήνα στους εργαζόμενους που αναστέλλεται η σύμβασή τους αλλά δεν τους καλύπτουν για μετά την επαναφορά τους στην εργασία και τους αφήνουν βορά στους εργοδότες.

Θεωρούν μεγάλη παροχή τα voucher των 600 ευρώ για τις επιστημονικές τάξεις, με τα οποία ουσιαστικά πλουτίζουν τα διάφορα ΙΕΚ που προσφέρουν σεμινάρια τα οποία ήθελαν πολλά χρόνια να τα εξομοιώσουν με τα ΑΕΙ αλλά δεν μπόρεσαν.

Αντί για οριζόντια μέτρα στήριξης των μισθών αλλά και των επιχειρήσεων διάρκειας κάποιων μηνών ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία, το τρίο της καταστροφής παίρνει μέτρα ανά μήνα ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει κάποια κλαδικά αιτήματα, διαλύοντας την περισσότερο.

Ολες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έλαβαν μακροχρόνια μέτρα στήριξης πάνω από 20% του ΑΕΠ τους. Ξεκαθάρισαν από την αρχή της κρίσης ότι το κράτος θα πληρώσει από το 70% έως το 100% των μισθών των εργαζομένων για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μέτρα του 2% κοροϊδεύει τους πολίτες καθώς τα περισσότερα από αυτά που εξήγγειλε στα κατ’ ευφημισμό «τέσσερα πακέτα στήριξης» είναι ολιγόμηνες αναβολές πληρωμών σε εφορία, ταμεία και τράπεζες.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αποδέσμευσε όλα τα ποσά που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από το σύμφωνο σταθερότητας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει και στη διάθεσή της το πακέτο των 36.6 δις. ευρώ που της άφησε ως μαξιλάρι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ακριβώς επιθυμεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μήπως να μην μείνει τίποτα στην οικονομία για τα φάνε όλα οι ημέτεροι όπως μετά την κατοχή με το σχέδιο Μάρσαλ;

Γιατί μάλλον κάτι τέτοιο προδιαγράφεται από την έως τώρα πολιτική τους. Αλλά μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί οι αντιδράσεις μετά τις σημερινές εξαγγελίες είναι πολλές και μάλιστα από ανθρώπους που μόνο αριστεροί δεν μπορούν να θεωρηθούν. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter