Δίκαιη μοιρασιά για ΑΕΚ και Ολυμπιακό (1-1)

Δίκαιη μοιρασιά για ΑΕΚ και Ολυμπιακό (1-1)

Το πρώτο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού έληξε χωρίς νικητή καθώς μετά από ένα πολύ καλό ημίχρονο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ κι εντυπώσεις (1-1) στην “OPAP Arena” για την 4η αγωνιστική της Super League.

Τα πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 22ο λεπτό όταν και προηγήθηκε στο σκορ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του ματς, κυριάρχησε με τη σειρά του στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38’ σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και πολύ γρήγορο ρυθμό.

Η ΑΕΚ στο δικό της διάστημα είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με σουτ του Τσούμπερ και κεφαλιά του Μοχαμαντί που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Στο 12’ ο Ντίας έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κίνι στον Ρότα αλλά το VAR έστειλε τον Πορτογάλο στο μόνιτορ κι εκεί φάνηκε ότι ο Ρότα βούτηξε για να κερδίσει πέναλτι. Ο Φορτούνης ζήτησε κάρτα για θέατρο στον Ρότα αλλά δέχθηκε κάρτα ο ίδιος.. Η υπεροχή της Ενωσης καρποφόρησε στο 22’ όταν από σέντρα σουτ του Ρότα ο Πόνσε με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους. Και αφού στο 31’ ο Στάνκοβιτς έδειξε σωτήρια στο «Γ» βολίδα του Μασούρα, στο 38’ ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή και γύρισε με γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε με κεφαλιά-ψαράκι ο Ελ Κααμπί και ισοφάρισε 1-1. Ο μαροκινός στον πανηγυρισμό του σχημάτισε το «Μ» με τα δάχτυλα του στη μνήμη του δολοφονημένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στο πρώτο όμως η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Αραούχο στο 57’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο ρέφερι το είδε και αυτό στο VAR, για χέρι του Πινέδα στο ξεκίνημα της φάσης. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε για τα καλά, με πολλά φάουλ και διακοπές αλλά και χωρίς φάσεις. Η Ενωση είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και οι Πειραιώτες ήθελαν να βγουν στην αντεπίθεση αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 82’ με σουτ του Ζίνι κι αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος ρέφερι Αρτούρ Ντίας “κιτρίνισε” τους Φορτούνη, Σιμάνσκι, Ροντινέι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Βίντα (46’ Μήτογλου), Μουκουντί, Γιόνσον (46’ Πινέδα), Σιμάνσκι (75’ Ζίνι), Ελίασον (75’ Αμραμπατ), Τσούμπερ, Αραούχο (72’ Γαλανόπουλος), Πόνσε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κίνι, Ρέτσος, Φρέιρε, Καμαρά, Έσε (81’ Ορτέγκα), Φορτούνης (70’ Ιμπόρα), Μασούρας (54’ Μπιελ), Ποντένσε (54’ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (81’ Γιόβετιτς).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter