Δικαιολογίες Πλακιωτάκη: Η αύξηση πληρότητας στα πλοία έγινε ταυτόχρονα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας!

Επαρκές μέτρο προστασίας θεωρήθηκε από τους ειδικούς η χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, παρά το ότι εκ των πραγμάτων δεν θα τηρούνταν οι αναγκαίες αποστάσεις.

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπό το φως της ανησυχητικής εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τονίζοντας ότι η απόφαση για αύξηση στο 85% της πληρότητας στα πλοία λήφθηκε ταυτόχρονα με το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους τους, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις που λήφθηκαν για τον τουρισμό είχαν τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

Όσο για τα νησιά που τέθηκαν σε τοπικό lockdown, ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός στιγματισμός, ενώ διευκρίνισε ακόμα ότι θα ελεγχθεί κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα.

Δεν διευκρίνισε βέβαια ο υπουργός, αφού και με την έγκριση των ειδικών η μάσκα κρίθηκε επαρκές μέτρο προστασίας, παραβλέποντας την τήρηση των συνιστώμενων αποστάσεων, πώς εξηγείται η καταγραφόμενη διασπορά και ο πανικός με τα τεστ στους επιβάτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.