Δικαίωση για τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Δικαίωση για τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη και αγωνιώδη εβδομάδα, οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου απέδωσαν καρπούς. Η επίμαχη τροπολογία, που προέβλεπε αρχικά την ανανέωση μέρους μόνο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, αφήνοντας άνεργους περίπου 1 στους 3 εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον οργανισμό, ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή την Τετάρτη 22/12, εγκρίνοντας την ανανέωση όλων των υφιστάμενων συμβάσεων.

Η τετράωρη στάση εργασίας και η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών την Τρίτη 21/12, καθώς και η εξαγγελία 48ωρης απεργίας που προγραμματιζόταν για τη Δευτέρα 27/12 και την Τρίτη 28/12, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης των εργαζόμενων με πάγιο αίτημα: Ή όλοι ή κανένας.

Ο κοινός μας στόχος επετεύχθη και η απεργία αναστέλλεται. Ωστόσο, το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ δεν εφησυχάζει αφού υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Η αναστολή της αιφνίδιας και αναιτιολόγητης απόφασης περί ανανέωσης μερικών μόνο συμβάσεων δεν συνεπάγεται αυτομάτως την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του οργανισμού. Το καθεστώς ομηρίας των υπαλλήλων, που διαιωνίζεται επί δύο δεκαετίες μέσα από συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων, παραμένει δυστυχώς η πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι στον φορέα θα κληθούν σύντομα να αντιμετωπίσουν και πάλι. Το χρονικό όριο ισχύος των συμβάσεων που έχει τεθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2022, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του θερινού καλλιτεχνικού προγράμματος, συνεπάγεται περαιτέρω εργασιακή ανασφάλεια και απαιτεί επαγρύπνηση.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς φορείς που μας συμπαραστάθηκαν, και, πάνω απ’ όλα, τους ίδιους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που συνέβαλαν έμπρακτα, με κάθε δυνατό τρόπο, στη συλλογική αυτή προσπάθεια, αποδεικνύοντας, για ακόμα μία φορά, ότι το Φεστιβάλ είναι οι άνθρωποί του.

To Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter