Διευκρινίστηκε η κυβερνητική συμμορία Novartis – Την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Διευκρινίστηκε η κυβερνητική συμμορία Novartis – Την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Aυτή την Κυριακή στο Documento

Η δήθεν σκευωρία έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης και η Δικαιοσύνη αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις

Κανένας δεν διώκεται για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis

Οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι και προστατευόμενοι στις ΗΠΑ, ενώ ο Μανιαδάκης υπήρξε ψευδομάρτυρας για να στηρίξει το αφήγημα Μητσοτάκη

ΝΑΤΟ & «TURKAEGEAN» Βατερλό για την πολιτική της περικεφαλαίας

Στο Αιγαίο και στη Μαδρίτη αλώνιζε ο… απομονωμένος Ερντογάνμετά τη ΙΧ εξωτερική πολιτική τού «ναι σε όλα» Κυριάκου

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Αφεριμ!

Ο Ι.Σ.Καριώτης εξυμνεί τον TurkAdonisμε τις φεσωμένες επιτυχίες του

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η τέλεια καταιγίδα χτυπά τον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ Πανστρατιά για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΕΝΕΡΓΕΙΑ Πυρά εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση και από τη ΡΑΕ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ανεξάρτητη αρχή στρέφεται εναντίον του υπουργείου Ενέργειας

ΔΙΕΘΝΗ Ερχεται το τέλος του μονοπολικού κόσμου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 2004 – 2022 18χρόνια ομηρίας

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά το «χρυσό έπος του 2004» το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται καθηλωμένο στα τάρταρα

Μαζί όπως κάθε Κυριακή το DocVille/Συνεντεύξεις: Δημήτρης Ήμελλος και ο Αργύρης Ξάφης,  FrankPanx, ΙθίαρΜπογιαΐν, Ολέκσι «Ζλάτογιαρ» Κόμπελ, Χρίστος Τζιφάκις

Ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αργύρης Ξάφης πάνε Επίδαυρο

Αργύρης Ξάφης («Σύμφωνα με κάποιους, δεν πρέπει να ασκώ κριτική δημοσίως αφού σκηνοθετώ στο Εθνικό Θέατρο») και ο Δημήτρης Ήμελλος («Η ελευθερία είναι κάτι το οποίο έχει τίμημα, είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να σηκώσει το κόστος της διεκδίκησης και δεν είμαστε όλοι διατεθειμένοι να το πληρώσουμε») συζητάνε με την Αφροδίτη Ερμίδη για τον «Αίαντα» του Σοφοκλή που ετοιμάζονται να κατέβουν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την κατάσταση του Τύπου στην Ελλάδα και την τηλεοπτική δραματουργική άνοιξη.

«Δεν μας πάει ο μιλιταρισμός, δεν μας πάει το στιλ του παραγγέλματος και της προσταγής, το μοτίβο της υποχρεωτικότητας και των απαγορεύσεων. Αυτά προέρχονται από εποχές με χουντικές νοοτροπίες και κατάλοιπα»: Ο Frank Panx λίγες μέρες πριν από τη συναυλία του με τους Panx Romana στην Τεχνόπολη μίλησε με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για τους πρώτους πάνκηδες, τα στέκια της Πλάκας, τις επεισοδιακές συναυλίες αλλά και για τον δρόμο της αλληλεγγύης.

«Τόσο στη Χώρα των Βάσκων όσο και στην υπόλοιπη Ισπανία υπάρχει τεράστια ανακούφιση για το γεγονός πως η ETA δεν υφίσταται πλέον»: Η Ισπανίδα σκηνοθέτρια της ταινίας «Μαϊσάμπελ» Ιθίαρ Μπογιαΐν μιλάει με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη δημιουργία της και τη βία που πήγαζε από τη δράση της αυτονομιστικής βασκικής οργάνωσης.

«Δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει κρατήσει σωστή και ενιαία στάση. Ολα προχωρούν πολύ αργά, κάποιες χώρες είναι κατά κάποιον τρόπο με τον Πούτιν, κάποιες άλλες το παίζουν ουδέτερες»: Ο Ολέκσι «Ζλάτογιαρ» Κόμπελ, ο Ουκρανός μπασίστας της πολυεθνικής progressive κολεκτίβας Soen, εξηγεί στον Γιάννη Πούλλο πόσο δύσκολο είναι για ένα μουσικό να περιοδεύει την ώρα που η πατρίδα του βομβαρδίζεται.

«Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, ας πούμε, αν συναντιόταν μια ομάδα Ισπανών καλλιτεχνών του φλαμένκο με Κρητικούς που παίζουν λύρα και λαούτο; Στο φεστιβάλ στα Ανώγεια μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω πράξη αυτήν τη σκέψη. Τα Ανώγεια είναι ένας τόπος με καταπληκτικούς λυράρηδες»: Ο συνθέτης και σολίστ κιθάρας Χρίστος Τζιφάκις μιλάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για τον νέο του δίσκο «Flamenco Odyssey» και την ώσμωση του φλαμένκο με την κρητική μουσική.

Πνευματικό παιδί της Αρλέτας και διοργανωτής της συναυλίας στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, ο ερμηνευτής και συνθέτης Γιώργης Χριστοδούλου ανοίγει το αρχείο της, ανασύρει μνήμες από την προσωπική του φιλία και τη συνεργασία του με την καλλιτέχνιδα και τις μοιράζεται με τον Αντώνη Μποσκοΐτη.

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter