«Δικαιοσύνη»: Η λέξη της χρονιάς για το 2018

Τόσο ως λέξη όσο και ως διευρυμένη έννοια, η «δικαιοσύνη» είναι η λέξη του 2018.

Την επέλεξε το αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster καθώς διαπίστωσε ότι η αναζήτηση της συγκεκριμένης λέξης ήταν κατά 74% αυξημένη σε σχέση με το 2017.

Όπως εξηγεί το λεξικό, η δικαιοσύνη, σε όλους της τους ορισμούς, ήταν ένα κεντρικό ζήτημα των εθνικών προβληματισμών της Αμερικής για τη χρονιά που φεύγει.

«Η έννοια της δικαιοσύνης ήταν στο επίκεντρο πολλών εθνικών μας συζητήσεων τον περασμένο χρόνο: η φυλετική δικαιοσύνη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ποινική δικαιοσύνη, η οικονομική δικαιοσύνη», γράφει το Merriam-Webster. «Σε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αυτά τα θέματα, το ερώτημα του τι ακριβώς εννοούμε όταν χρησιμοποιούμε τον όρο δικαιοσύνη είναι σχετικό και μέρος της συζήτησης.», συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.