Δικαιοσύνη: Συνταξιοδότηση για Ξένη Δημητρίου, Βασίλη Πέππα και άλλους έξι δικαστές

Δικαιοσύνη: Συνταξιοδότηση για Ξένη Δημητρίου, Βασίλη Πέππα και άλλους έξι δικαστές

Αποχωρούν στις 30 Ιουνίου, λόγω συνταξιοδότησης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πέππας.

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή των νέων προσώπων στην ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αλλά και των κενών θέσεων που θα υπάρξουν σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ καθώς πρόκειται να αποχωρήσουν και άλλοι δικαστές λόγω συνταξιοδότησης. Συγκεκριμένα, αποχωρούν ακόμα τρεις αντιπρόεδροι από τον Άρειο Πάγο και τρεις αντιπρόεδροι από το ΣτΕ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου.

Η διαδικασία

Την ερχόμενη Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου .Σύμφωνα με πληροφορίες για την θέση υποψήφιοι είναι, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη και οι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Μια ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή, η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου .Προτείνονται οι Αντιπρόεδροι του ΑΠ, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη και οι Αρεοπαγίτες Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Χοϊμές.

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου πρόκειται να μείνουν κενές τρεις θέσεις Αντιπροέδρων προτείνονται οι σύμβουλοι της Επικρατείας: Αικατερίνη Χριστοφορίδου, Μαρίνα – Ελένη Κωνσταντινίδου, Παναγιώτης Ευστρατίου, Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, Ευαγγελία Νίκα, Γεώργιος Τσιμέκας, Σπυρίδων – Κων/νος Μαρκάτης, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης και Δημήτρης Μακρής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter