Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Σε Super Market και καταστήματα τροφίμων

Δικαίωμα χρήσης «υπολοίπων» στις Κάρτες Αλληλεγγύης έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Περιθώριο χρήσης των καρτών αλληλεγγύης (σίτισης), σε περίπτωση που έχουν υπόλοιπο το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί, έχουν οι δικαιούχοι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αχρησιμοποίητα υπόλοιπα σε κάποιες κάρτες αλληλεγγύης και με την παράταση χρήσης τους, δίνεται το δικαίωμα να αξιοποιηθούν. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι των συγκεκριμένων καρτών είναι πολίτες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Συνεπώς η χρησιμοποίηση κάθε ευρώ που έχει απομείνει ως υπόλοιπο σε μια τέτοια κάρτα σίτισης, αποκτά ιδιαίτερη αξία. Υπενθυμίζεται ότι οι κάρτες αλληλεγγύης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές προϊόντων σε όλα τα super market και καταστήματα τροφίμων.

Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις εκείνες όπου κάρτες με αχρησιμοποίητα υπόλοιπα έχουν χαθεί ή καταστραφεί, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητήσουν την επανέκδοση απευθείας από την Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.