Δικαιωμένος ο πατέρας του 11 μηνών βρέφος – Ζητά δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή

Δικαιωμένος ο πατέρας του 11 μηνών βρέφος – Ζητά δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία που μετέφερε νεκρό ο πατέρας του στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς στην επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα δε γίνεται αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο. 

«Δόξα τον Αλλάχ η αλήθεια έλαμψε. Για εμένα ήταν διπλό το χτύπημα, γιατί από τη μια έχασα το παιδί μου και από την άλλη έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι βιαστής. Ο Μωάμεθ λέει πως αν κάποιος σε υποτιμήσει ή καταφερθεί εναντίον σου μην αντιδράσεις γρήγορα. Πρέπει πρώτα να καταλάβεις ποιος είναι και να δράσεις ψύχραιμα», είπε ο πατέρας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αρουάν Μπάκρι, αποκάλυψε πώς θα κινηθεί η οικογένεια του βρέφους στη συνέχεια.

«Ούτε σε μηνύσεις θα προχωρήσουμε ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση ότι θα βγει ο Μπουζιάνης (σ.σ. ο ιατροδικαστής) και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007 από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νικόλαο Καρακούκη,

«Βιαστικό το πρώτο πόρισμα»

Στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος «δεν τηρήθηκε το ιατροδικαστικό πρωτόκολλο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Δρ. Γρηγόρη Λέων.

Ο πατέρας και ο θείος του βρέφος αφέθησαν ελεύθεροι αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε «σεξουαλική κακοποίηση», ούτε καν σε «κακοποίηση», αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, στη συγκεκριμένη υπόθεση «δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια», ενώ πρόσθεσε πως «αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή».

«Να είμαστε πιο προσεκτικοί προτού μιλήσουμε στα Μέσα», συνέστησε επίσης ο κ. Λέων, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής, Σ. Μπουζιάνη, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είχε κάνει λόγο για βαριά σεξουαλική κακοποίηση του 11 μηνών βρέφους. Η δήλωση αυτή όμως ανατράπηκε από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς χθες το μεσημέρι στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που δεν αναφέρει πουθενά για σεξουαλική κακοποίηση του άτυχου βρέφους. Αντίθετα αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και περιπτωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter