Δικαίωση για την Ηριάννα και τον Περικλή από το Εφετείο Αναστολών

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δικαίωσε την Ηριάννα και τον Περικλή μετά την προσφυγή τους για αποζημίωση εξαιτίας της φυλάκισής τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αναγνωρίζεται αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε μία από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή.

Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζει το λάθος της διοίκησης, καθώς στο δεύτερο δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αθωώθηκαν

Πρωτοδίκως είχαν κριθεί ένοχοι και η κάθειρξη των 13ών ετών που τους επιβλήθηκε τους οδήγησε στη φυλακή.

Οι συνήγοροί τους υποστηρίζοντας το αίτημα της αποζημίωσης σημείωσαν ότι η κράτησή τους, πέραν του ότι ήταν άδικη, τους εμπόδισε επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Η Ηριάννα δεν εργάζεται πιο στο Διδασκαλείο Εκμάθηση Νεοελληνικής Γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς τη θέση τους πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο η Ηριάννα ήταν στη φυλακή.

«Τους έκοψαν τα φτερά" είπε η συνήγορος του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα.

Το δικαστήριο ωστόσο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.