Δικαίωση για τον Σνόουντεν επτά χρόνια μετά: Παράνομες οι πρακτικές της NSA, οι αξιωματούχοι είπαν ψέματα

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δικαιώνεται μετά από επτά ολόκληρα χρόνια

Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που αποκάλυψε το πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικών δεδομένων της NSA το 2013, νιώθει δικαιωμένος. Ο λόγος; Δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι η πρακτική αυτή από την NSA ήταν παράνομη και όσοι αξιωματούχοι την στήριξαν, είπαν ψέματα. 

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακό εφετείο έκρινε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου πως ότι η μαζική συλλογή τηλεφωνικών αρχείων από την NSA ήταν παράνομη.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη παράνομη, και με τη βούλα του αμερικανικού δικαστηρίου, πρακτική ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2013 από δημοσιογράφους που έλαβαν τα έγγραφα που είχε διαρρεύσει ο Έντουάρντ Σνόουντεν, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε κάνει αποκαλύψεις για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, μέσω των οποίων ανά πάσα στιγμή είναι εφικτό να παρακολουθείται η επικοινωνία (sms, email, τηλεφωνήματα) οποιουδήποτε ανθρώπου στον κόσμο. 

Το προηγούμενο διάστημα, κορυφαίοι αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ επέμεναν δημοσίως ότι η NSA δεν είχε συλλέξει εν γνώσει της δεδομένα από αρχεία ιδιωτικών τηλεφώνων. Όλα αυτά έως ότου ο Σνόουντεν παρουσίασε στοιχεία για το αντίθετο το 2013.

Πηγή: Guardian, BBC, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.